Știri ITAutoTECH

THOR este un camion cu 5G construit pentru intervenții

Statele Unite ale Americii se confruntă cu fenomene meteo destul de neobișnuite în ultimii ani, iar state precum Texas încep pregătirea pentru orice. Inclusiv pentru momentele în care rețeaua de telefonie și internet pică, iar oamenii nu pot comunica între ei. Și pentru astfel de situații a fost creat THOR, un camion cu 5G care are ca scop să ofere conectivitate echipajelor de intervenție.

Numele complet al lui THOR este Tactical Humanitarian Operations Response. Acesta este construit pe caroseria unui camion Ford F650, care după ce că este o mașină imensă, acum a mai fost și lungită pentru a putea acomoda tot echipamentul necesar. În fața mașinii au loc șase oameni cu tot cu șofer, în timp ce in spate există un centru de comandă pentru trei persoane.

THOR Camion 5G Verizon SUA

Verizon este compania care l-a creat pe THOR

THOR a fost creat de Verzion și poate duce semnalul 5G în orice zonă afectată de dezastre naturale, conectând din nou oamenii la rețeaua de telefonie și internet. Prototipul pentru această mașină de intervenții a fost inspirat de NavalX creat de Pentagon și TechBridge de la SoCal. Pe lângă faptul că oferă semnal, camionul mai are la bord și o dronă care poate fi folosită pentru misiuni de căutare sau pentru a colecta informații de pe teren.

Nu este pentru prima dată când un provider de telefonie și internet din Statele Unite ale Americii ajunge să creeze o astfel de mașinărie. THOR pălește in comparație cu dirijabilul FirstNet One al celor de la AT&T care poate pluti deasupra unei locații și o acoperă cu semnal wireless pentru a facilita comunicarea.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button