GamingFilmeRSS PaginaDeMedia

The Witcher 3 și-a crescut (din nou) numărul de jucători simultani grație celui de-al doilea sezon al serialului

Chiar ieri îmi omoram timpul prin Cărturești și auzeam foarte mulți tinerei disperați să cumpere seria de cărți The Witcher, tocmai pentru că adaptarea produsă de Netflix le-a rămas întipărită în inimi și pe retine. Ehh, pe vremea mea, jocurile produse de CD Projekt erau cele care ne ajutau să luăm contact cu acest univers fantasy din literatura poloneză. Dar vremurile se schimbă, deci iată că un serial de pe cea mai mare platformă de streaming îi îndeamnă pe curioși să încerce nu doar cărțile, ci și jocurile.

Bunăoară, cred că CD Projekt RED au profitat de lansarea celui de-al doilea sezon al serialului The Witcher, căci seria omonimă de jocuri video, aflată la reducere în cadrul Steam Winter Sale, a fost luată cu asalt în perioada sărbătorilor de iarnă. Și, după cum probabil ați ghicit, The Witcher 3: Wild Hunt a fost cap de afiș. De fapt, jocul a crescut simțitor capitolul „jucători simultani”, după ce a spart recordul la apariția primului sezon al serialului, care a depășit la rândul său numărul magic înregistrat la lansarea din 2015 a jocului.

The Witcher 3 este o bijuterie a genului

Numerele vin cam așa: În 2015, când Wild Hunt a făcut ochi, s-au înregistrat 92 de mii de jucători simultan. Lucrurile s-au mai domolit o perioadă, până la apariția primului sezon al adaptării produse de Netflix. Atunci vorbeam despre 100 de mii de playeri. Din nou, lucrurile s-au mai domolit, numai ca să avem parte de încă un spike semnificativ pe Continentul virtual randat de artizanii de la CD Projekt RED. Nu este chiar un record, dar actualul 71 de mii nu este nici el un număr mititel.

Iată o performanță bunicică pentru un joc vechi de vreo șase, aproape șapte ani. Fie că vorbim despre veterani cărora li s-a făcut poftă de aventură sau de neofiți care abia acum gustă din magia acestui RPG, The Witcher 3 se ține bine mulțumită serialului care-l are în rolul lui Geralt pe Henry Cavill, *cough* partenerul meu de Warhammer *cough*.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button