GamingRSS PaginaDeMedia

The Lord of the Rings Gollum schimbă rețeta jocurilor bazate pe universul lui Tolkien

Ce fel de nerd aș fi dacă nu mi-ar plăcea la nebunie universul creat de J.R.R. Tolkien? Și nu, nu doar trilogia lui Peter Jackson, că de aia se poate îndrăgosti oricine și să spună mai apoi ce mare fan Tolkien este. Vorba aceea, „you have to dig deeper”, și la propiu și la figurat în cazul lui The Lord of the Rings Gollum, aflat în curs de dezvoltare de către Daedalic Entertainment. Și de ce acest titlu vrea să sară din tiparul jocurilor bazate pe LOTR? Pentru că de data aceasta nu mai ești un mare erou care taie totul în cale ca Mihai Viteazul la Călugăreni, ci ești mic și pricăjit, cu probleme de personalitate.

The Lord of the Rings Gollum, așa cum spune și numele, îl are ca protagonist pe hobbitul a cărui judecată a fost întunecată de către Inelul puterii. Cine era odinioară Sméagol este acum Gollum, iar pe asta mizează și jocul din punct de vedere narativ și ca mecanici. Fiind un action-adventure, trebuie să explorezi, să te cocoți peste tot și să te folosești de agilitatea lui Gollum. Dar ești mic și pricăjit, deci nu poți felia inamici ca în Middle-Earth Shadow of Mordor/War, ci trebuie să faci ceea ce te roagă jocul, adică să fii stealth.The Lord of the Rings Gollum

The Lord of the Rings Gollum și aventurile unui personaj neglijat

Povestea din The Lord of the Rings Gollum te poartă de când protagonistul a fost înrobit în măruntailele temnițelor din Dark Tower și până la sosirea acestuia la elfii din Mirkwood. Hobbitul de altădată este acum o creatură sinistră și vicleană, iar pe parcursul călătoriilor vei putea asasina pe furiș inamicii mai slabi, dar acțiunile de genul afectează gameplay-ul. Daedalic Entertainment pune accentul pe mintea fracturată a (anti)eroului nostru. Personalitatea acestuia este împărțită între Gollum și Sméagol, haos și rațiune, iar fiecare acțiune făcută în joc are o influență directă asupra acestei balanțe care oferă un seturi diferite de abilități.

Din start, se vede că producătorii au ales o abordare diferită pentru un joc bazat pe legendele lui Tolkien. Există o sumedenie de titluri care îți oferă ocazia să te joci de-a Gandalf, Aragorn, chiar și de-a sauron (LOTR Conquest a fost foarte bun la vremea lui), există și RTS-uri foarte mișto precum Battle for Middle Earth dar cred că este pentru prima oară când un studio chiar este preocupat de călătoriile lui Gollum prin Middle-Earth. Modul în care este expus personajul te trimite cu gândul la portretizarea acestuia în filmele lui Peter Jackson, iar The Lord of the Rings Gollum chiar are potențial, în dualitatea sa care nu se reflectă în stitlul caracteristic Good-Evil, ci direct în rațiunea personajului principal.

Jocul are deja pagină de Steam, dar va vedea lumina zilei abia în 2022. Aș putea spune că asta le-ar oferi dezvoltatorilor timpul necesar șlefuirii jocului. Secvențele pre-alpha sunt destul de arătoase, dar mai degrabă sunt curios să văd ce are de oferit starea cea mai apropiată de produsul final. Între timp, Daedalic Entertainment a publicat un nou teaser care ne lasă să tragem cu ochiul la ceea ce ar urma să ne aștepte dacă pășim în mintea lui Gollum.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button