GamingRSS PaginaDeMedia

The Last of Us Part II si peripetiile prin care a trecut Naughty Dog pentru a obtine drepturi asupra melodiilor din joc

Stiti ce asteapta dupa colt asteptand sa ne invadeze consolele in noua zile de acum inainte? The Last of Us Part II este urmatorul mare joc de la Sony de care ne vom bucura. Se lucreaza la el de ceva timp si echipa a trecut prin incercari destul de grele. Printre acestea, se numara si cateva aventuri pentru a obtine acordul pentru muzica folosita in joc.

Haideti sa vorbim despre cea mai recenta peripetie prin care a trecut Naughty Dog. In trailer-ul lui The Last of Us Part II lansat pe data de 4 Iunie 2020, o putem vedea si auzi pe Ellie interpretand un cover al melodiei True Faith de la New Order. Se pare insa ca acest cover este inspirat din alta reinterpretare acustica a melodiei originale.

Se pare ca producatorii au uitat sa specifice ca melodia a fost imprumutata de la o artista care a modificat structura melodiei originale. Este vorba despre Lotte Kestner si din fericire, situatia a fost reparata de Naughty Dog. Melodia ramane in The Last of Us Part II, iar artista este multumita. Nu stie nimeni ce s-a intamplat in spatele cortinei, dar e bine sa vedem ca s-a ajuns la un acord.

The Last of Us Part II contine o melodie de la Pearl Jam

Pearl Jam este o trupa care s-a facut remarcata in perioada de aur a genului muzical numit grunge. Asta se intampla prin 1992, insa de atunci trupa a ramas in activitate si a lansat chiar anul acesta un nou album intitulat Gigaton. Naughty Dog si-a dorit foarte mult sa foloseasca una dintre melodiile trupei in joc. Este vorba despre Future Days de pe albumul Lightning Bolt din 2013. Aceasta melodie pica bine in poveste si ar putea fi catalistul care face legatura intre Ellie si Joel. Jocul va contine momente cu cei doi, iar melodia celor de la Pearl Jam ar putea fi folosita pentru a le marca.

Pentru a obtine insa acordul trupei, Neil Druckmann a trebuit sa isi bata putin capul. Acesta a luat legatura cu managerul trupei si i-a trimis un PlayStation 4 alaturi de o copie a primului joc pentru a-i prezenta viziunea sa si abilitatile echipei. Dupa ce nu a primit un raspuns foarte bun, managerul celor de la Pearl Jam a fost prima persoana din exteriorul echipei care a vazut un trailer al jocului; chiar inainte ca cei de la Sony sa aiba aceasta ocazie. Cum nici asta nu parea sa se materializeze, Neil Druckmann era pregatit sa zboare pana in Seattle pentru a se intalni cu vocalistul trupei, Eddie Vedder. Intr-un final nu a mai fost nevoie, iar trupa si-a dat acordul ca melodia sa apara in joc. In acest fel, The Last of Us Part II va include o melodie pe care echipa si-a dorit-o in joc cu orice pret.

Daca vreti sa aflati mai multe povestiri din timpul procesului de dezvoltare, va recomand calduros sa cititi povestea celor de la GQ Magazine. In cadrul acestui material, Neil Druckmann povesteste mai multe intamplari interesante.

The Last of Us Part II

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button