GamingRSS PaginaDeMedia

The Last of Us: Homecoming continuă să-i păcălească pe fani

The Last of Us: Homecoming este dovada că, atunci când ești pasionat de ceva, sau ai o dragoste profundă față de ceva, este ușor să te lași păcălit.

Naughty Dog a reușit să ofere o experiență de neuitat cu seria asta. O poveste emoționantă și foarte bine scrisă, cu o coloană sonoră pe măsură, grație lui Gustavo Santaolalla.

În mod normal, comunitatea se așteaptă la un al treilea titlu. Nu este exclus, dar sunt sigur că va mai dura o bună bucată de vreme până când vom putea auzi măcar de așa ceva de la surse oficiale.

Însă cineva, mai în glumă, mai în serios, s-a gândit că n-ar strica să-i ducă de nas pe fani cu un trailer complet fake. Da, concept-trailers si cinematics fan-made există de când lumea și pământul, dar parcă ți-e mai ușor să conștientizezi faptul că acestea sunt doar produsul cuiva foarte pasionat.

The Last of Us: Homecoming, pe de altă parte, e atât de bine făcut, încât îți e greu să realizezi natura „fake” a acestuia. Trailerul combină secvențe din primele două jocuri, alături de voiceover-ul lui Joel. Este editat la greu, dar este scurt și la obiect. Iar dacă nu te uiți cu atenție și degajat, ci ești cotropit de entuziasm și de curiozitate, nu prea ai cum să-ți dai seama de infimele detalii care-l dau de gol. La naiba, are inclusiv logo-urile Sony și Naughty Dog, iar logo-ul oficial PlayStation nu face decât să ascundă și mai bine păcăleala.

Foarte mulți fani au picat în plasa entuziasmului. Fie pe YouTube sau Twitter, The Last of Us: Homecoming adună oameni care chiar cred că DLC-ul se va lansa pe 10 aprilie și că vor putea explora lumea post-apocaliptică din perspectiva unui Joel care încă nu a făcut cunoștință cu Ellie.

Cei care au fost duși de nas și și-au dat seama de asta nu au reacționat prea ok. De fapt, o o bună parte din comunitatea TLoU consideră că nici presupusul DLC, nici presupusul sequel nu ar face o treabă bună în vederea elaborării poveștii, pe motiv că narațiunea a fost lăbărțată suficient de-a lungul celor două jocuri. Mai pe scurt, ce e mult strică (mă uit la tine, Star Wars…).

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button