PC&ConsolesGaming

Naughty Dog lucrează din greu la repararea The Last of Us Part I pe PC și spune că jocul va veni și pe Steam Deck

Well, well, well. The Last of Us Part I pe PC este, de departe, cea mai proastă lansare pe care am primit-o de la Sony în ultima vreme. Dar, spre deosebire de multe alte titluri lansate într-o stare deplorabilă, dezvoltatorii lucrează pentru a repara sumedenia de probleme pe care varianta de PC le are.

Jocul e lansat de o săptămână și deja există nu mai puțin de 3 patch-uri implementate care au mai rezolvat din minusurile titlului. Mai mult, conform unui tweet oficial, atât Naughty Dog cât și Iron Galaxy (studioul responsabil pentru portare) urmăresc atent problemele pe care jucătorii le raportează. Atât eu cât și Marinake ne-am lovit de un bug destul de urât care are legătură cu mișcarea camerei cu mouse-ul. Practic, din controller jocul se mișcă fluid dar, când pui mâna pe mouse, camera manifestă niște blocaje mici destul de pronunțate. Din păcate, mai trebuie să așteptăm puțin până când această problemă va fi rezolvată.

Și Nvidia lucrează pentru a face din The Last of Us Part I pe PC o experiență mai bună. Ultimul driver, cel gândit să funcționeze bine cu jocul, manifesta o problemă care îi afectează pe cei cu plăci video din seria RTX 3000. Dacă ai și tu o placă video din generația asta și te-ai lovit de crash-uri serioase în timp ce te jucai The Last of Us Part I, tot ce trebuie să faci este să instalezi noua versiune a driver-ului de pe site-ul oficial Nvidia.

Cât despre Steam Deck, Naughty Dog au anunțat că mai așteaptă până când vor aduce jocul și pe consola portabilă a celor de la Valve, și sunt de acord cu ei. Până la urmă trebuie rezolvate problemele legate de optimizare și performanță care înconjoară acest joc mai întâi. Cu toate astea, dezvoltatorii au confirmat că versiunea The Last of Us Part I pentru Steam Deck va ajunge mai târziu.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button