GamingPC&ConsolesTech&IT

Om vs AI: Lupta decisivă ar putea avea loc la The International

La sfârșitul acestei luni va avea loc The International, celebrul eveniment organizat de Valve unde cele mai mari echipe de DOTA 2 din lume își vor demonstra talentul, iar una din echipe ar putea fi un AI. OpenAI Five.

Grupul OpenAI anunță că în ziua de 5 august va organiza un meci demonstrativ din care speră să observe suficient de mult progres în dezvoltarea AI-ului său pentru a se putea obține o victorie la The International. Proiectul presupune folosirea unui sistem de AI, antrenat folosind sistemul Rapid, pentru a controla o echipă întreagă de „agenți” ce se pot confrunta cu jucători umani.

Sistemul a fost destul de rudimentar la început, dar devine din ce în ce mai capabil să înțeleagă cum poate fi jucat DOTA 2 în mod eficient. Așa că în confruntarea din 5 august, unde se va lupta cu o echipă formată din câțiva jucători de renume, OpenAI Five va avea un număr mai mic de restricții ca până acum.

AI-ul este acum capabil să folosească ward-uri, poate folosi elemente de invizibilitate, știe ce este Roshan și ce să poate face cu el, este în stare să folosească un curier și poate să înțeleagă 18 campioni. Aceștia sunt: Axe, Crystal Maiden, Death Prophet, Earthshaker, Gyrocopter, Lich, Lion, Necrophos, Queen of Pain, Razor, Riki, Shadow Fiend, Slark, Sniper, Sven, Tidehunter, Viper și Witch Doctor.

Există însă câteva restricții. Fără abilitatea de scanare, fără exploatarea curierilor pentru explorarea hărții, fără iluzii sau creaturi invocate, fără Divine Rapier sau sticluța fermecată, și cu o schilodire a timpului său de reacție. În loc să aibă timpul său de răspuns normal de 80 de milisecunde, OpenAI Five este mai lent acum, ajungând până la 200 de milisecunde pentru a semăna mai mult ca un simplu muritor uman.

Dacă vreți să vedeți în direct acest eveniment, îl veți putea urmări pe Twitch chiar aici pe 5 august, pe la ora miezul nopții. Confruntarea se va desfășura pe parcursul a maxim trei meciuri, sau două în cazul în care una din echipe nu este în stare să facă ceva. Iar dacă rezultatul va fi unul pozitiv, atunci, la The International de la sfârșitul lunii va avea loc confruntarea finală!… sau semi-finală. O confruntare, măcar.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button