MORE

The Egg – Mini web server portabil bazat pe Tizen

The Egg este numele unui mini web server portabil bazat pe sistemul de operare Tizen. Acesta ofera o autonomie de 12 ore, are un procesor Intel Atom, un touchscreen cu o diagonala de 2.5 inch si stocare de pana la 256GB.

Ideia apartine unui startup din Arizona numit Eggcyte. Acestia  au apelat la public folosind Kickstarter pentru a dezvolta acest proiect. The Egg se regaseste in mai multe pachete: primul pachet costa 199$, si in acesti bani primiti un dispozitiv cu 64GB pentru stocare, iar produsul va fi livrat in luna Iulie 2015. Acest dispozitiv a fost catalogat ca fiind un web server personal, si ofera o alta modalitate de a partaja clipuri si poze in afara retelelor de socializare.

The Egg foloseste Tizen ca sistem de operare, cu un procesor din generatia noua “Bay Trail”, adica un Intel Atom tactat la 2GHz, dar inca nu stim modelul exact al procesorului. Dispozitivul mai are 1GB RAM, iar pentru stocare avem trei variante: 64GB, 128GB si 256GB. Pentru conectivitate acesta ofera Bluetooth 4.0, WiFi 802.11a/b/g/n dar si un accelerometru, si un senzor pentru lumina ambientala. Varianta finala a produsului va avea un difuzor si vibratie pentru notificari.

Bateria are o capacitate de 910mAh si 4.35V, iar incarcarea se face prin portul universal micro USB, autonomia bateriei fiind intre 10 si 12 ore. Folosind WiFi se poate seta ca acesta sa fie un client sau un acces point, in acest mod oferind posibilitatea de a va conecta cu alte dispozitive compatibile direct la The Egg pentru a vedea continutul. Pentru ca este un server, acesta iti permite crerea unui site direct pe el, iar utilizatorii pot accesa site-ul de pe internet, atata timp cat dispozitivul este conectat la o retea.

the egg touch

Dezvoltatorii pot creea si aplicatii pentru acest dispozitiv folosind HTML, Java, PHP sau SQLite, iar la data lansarii dispozitivul va veni cu zece aplicatii preinstalate. Pentru a intra in posesia kitului pentru dezvltare trebuie sa mai adugati inca 50$ la pretul initial.

Aceasta solutie este una interesanta, cu mult potential, iar cei care sunt fotografi sau videografi probabil nu or sa mai apeleze la un host pe viitor. Aceasta solutie poate fi una economica prin comparatie cu un server normal, gratie consumului scazut de curent, evident, pentru site-urile mici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button