MORE

The Division va include micro-tranzactii

Pagina de pe Playstation Network a lui Tom Clancy’s The Division (un joc de multiplayer mult-asteptat de la Ubisoft despre o lume post-apocaliptica care nu include mutanti sau zombies ci doar alti oameni) a fost acutalizata recent. Acum descrierea jocului indica foarte clar ca varianta finala va include micro-tranzactii.

Nu s-a specificat amploarea acestor micro-tranzactii sau numarul lor, doar ca acestea vor fi optionale. Prezenta lor intr-un joc vandut deja la pret intreg este dezamagitoare, dar nu reprezinta tocmai o noutate pentru Ubisoft.

the-divison-micro_u3cn

Toate jocurile companiei din ultima vreme au inclus micro-tranzactii, pana si cateva din cele de multiplayer. Aceasta tendinta a fost initial observata la seria Assassin’s Creed, Ubisoft monetizand la greu componenta sa de multiplayer prin doua metode. Una a fost micro-tranzactiile care permiteau achizitia de puncte care permiteau deblocarea de abilitati noi pentru personaje, iar cealalta era adaugarea de personaje pentru multiplayer… dintre care unele erau deja in singleplayer, dar evident nu tocmai cu aceeasi paleta de arme sau miscari.

Aceste elemente de monetizare nu erau din cale afara de enervante. Faptul ca progresia unor jocuri precum Assassin’s Creed 4 Black Flag(care necesita colectarea unui numar atat de mare de lucruri, prin metode atat de lente si repetitive) era intentionat facuta anapoda pentru ca apoi sa se poata vinde DLC cu resurse bonus, ceva ce in mod normal puteai obtine prin aplicarea unui cheat, este un comportament mult mai deranjant. Iarasi, fiind vorba de un joc lansat la pret intreg.

[Shacknews]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button