PCTECHTech&IT

Testele din Geekbench indică spre un nou MacBook Pro

A apărut un benchmark pentru Geekbench care pare să dezvăluie o iterație viitoare a lui MacBook Pro. Rețineți că scorurile Geekbench pot fi fabricate relativ ușor, deci nu este o confirmare a unei revizuiri iminente – dar cu siguranță pune paie pe foc.

Noul model MacBook Pro 15.2 are un procesor Intel Core i7-8559U Coffee Lake. Acest procesor rulează până la 28 W și nu este încă livrat în nici un produs, așa că ar reprezenta o actualizare modernă a seriei MacBook Pro de la Apple. Procesorul quad-core are o frecvență de bază de 2.7GHz și poate duce în modul turbo până la 4.5 GHz.

O reîmprospătare a seriei de laptopuri Apple este așteptată spre sfârșitul anului, incluzând un nou MacBook Air cu un display Retina de 13 inch. Actualizările la MacBook Pro se lasă cu siguranță așteptate, dar nu am auzit prea multe zvonuri despre ce ar putea conține.

Dacă este legitim, acest benchmark indică o actualizare solidă a procesorului. Specificațiile Intel menționează că acest model vine cu memorie cache L3 de 8 MB și grafică integrată Iris Plus.

Ce este interesant este faptul că desemnarea modelului de identificare MacBook15.2 implică faptul că aceasta este o revizuire a modelului MacBook Pro de 13 inch. Modelul MacBook Pro de 13 inch din 2017 utilizează un cip Intel dual-core, iar testele single-core și multi-core ajung până la 4600, respectiv 9500. Presupusul model din 2018 este semnificativ mai mare, rivalizând modelul MacBook Pro de 15 inch din 2017 în cifrele de performanță.

Benchmark-ul sugerează că Apple păstrează memoria de tip LPDDR3 RAM, ceea ce înseamnă că posibilitatea de a exista opțiunea de upgrade de 32 GB RAM este destul de mică. Într-adevăr, acest model testat raportează 16 GB de memorie RAM la bord.

Interesant este faptul că această mașină rulează MacOS 10.13.6, această actualizare OS fiind acum disponibilă doar pentru dezvoltatori. Benchmark-ul spune că este vorba despre macOS 10.13.6, build-ul 17G2110, care este aproximativ același număr de build ca cel din beta 5 lansat recent pentru dezvoltatori. De reținut, este vorba despre High Sierra, nu Mojave. Acest lucru ar putea indica faptul că Apple intenționează să lanseze noile MacBooks mai devreme decât lansarea publică pentru Mojave (așteptată să fie la sfârșitul lunii septembrie).

Chiar dacă produsul va ajunge în septembrie, acesta ar fi primul laptop adus pe piață care ar include noul cip Intel. Va trebui să așteptăm însă mai multă apă la moară înainte de a ne entuziasma prea tare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button