PCTelefoane

Test SSD Adata SP550 si stick USB Type C UC350-Viteza si portabilitate!

Adata SP550 este un SSD bazat pe un controller Silicon Motion M2256, alaturi de care avem o memorie NAND SK Hynix.

Trendul este unul clar: producatorii cauta sa aduca SSD-urile la un pret cat mai mic la capacitati cat mai mari, pentru a putea fi accesibile consumatorului de rand. Memoria NAND este de tip TLC (three bit per cell), adica o celula poate stoca pana la trei biti. Acest tip de memorie este rar intalnit pe stocarea externa, el fiind folosit in general pentru telefoane sau tablete. Memoria de tip TLC are un avantaj major cand vorbim despre spatiul ocupat, aceasta avand chipuri cu capacitate mare de stocare, dar un dezavantaj ar fi necesiatatea unui controller de memorie puternic pentru a corecta erorile.

Modelul primit de noi in teste are o capacitate de 240GB, cu o viteza de scriere de 510MB/s si citire de 560MB/s, dupa spusele producatorului. Noi am testat acest SSD in ATTO Disk Benchmark, AS-SSD si Anvil’s Benchmark. In Anvil’s Benchmark acesta a obtinut 2884 de puncte, viteza secventiala de scriere pentru fisierele 4k a fost de 356MB/s iar la citire de 309MB/s. In ATTO acesta a obtinut o viteza de 400MB/s pentru citire si 390MB/s pentru scriere. In AS-SSD acesta a avut o viteza de scriere de 367MB/s si 378MB/s pentru citire.

Adata UC350 este un stick USB interesant care are conectivitate dubla, adica este compatibil atat cu USB 3.0 cat si cu USB 3.1 Type C reversibil. Stick-ul are o capacitate de 32GB, dar acesta se poate gasi si in variante de 16GB sau 64GB. Adata sustine ca acest stick poate ajunge la o viteza de 100MB/s pentru citire si 30MB/s pentru scriere. Pentru testare am folosit ATTO Disk Benchmark si AS-SSD. In ATTO acesta a obitnut o viteza de 147MB/s la citire si 36MB/s la scriere. In AS-SSD acesta a obtinut 141MB/s pentru citire si 27MB/s pentru scriere.

Ambele dispozitive sunt interesante si dezirabile, iar preturile sunt mai mult decat decente.

Tags

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close