PCReviewsTECH

Wi-Fi bun acasa, la pret mic: test Router Mercusys MW325R si Range Extender Mercusys MW300RE

Router si extender, bune si ieftine!

Mercusys este 0 noua companie care produce echipamente de retelistica la preturi accesibile. Acestia au in portofoliu routere si range extendere ieftine, dar care ofera performante la fel de bune ca unele echipamente mai scumpe. Mercusys MW325R este un router cu patru antene care se potriveste perfect cu Mercusys MW300RE, care este un range extender.

Impreuna, cele doua pot acoperi fara probleme o suprafata de peste 500mp, iar pretul total al acestor echipamente este de pana in 150 LEI, ceea ce inseamna ca ele pot reprezenta un cadou excelent de Craciun.

Ce pot?

Mercusys MW325R are o viteza de 300Mb/s pe wireless si 100Mb/s pe fir. Fiind un router de buget nu are LAN Gigabit sau WiFi pe 5GHz, dar la 60 Lei este excelent pentru ceea ce ofera, adica viteza buna si semnal stabil. Fiecare antena are o putere de 5dBi; antenele sunt prinse pe carcasa, acestea neavand optiunea de a putea fi schimbate cu unele mai puternice. Pe spate avem acces la trei porturi LAN si un port WAN, iar alaturi avem si un buton de power. Pe fata regasim LED-urie care ne indica starea conexiunii la internet a fiecarui port.

Range extenderul MW300RE dispune la randul sau de trei antene externe capabile sa acopere o suprafata mare si este capabil sa penetreze lejer doi pereti.

Acesta beneficieaza de tehnologia MIMO, care asigura un semnal de calitate si o conexiune stabila. Tehnologia MIMO orienteaza semnalul catre dispozitivul care necesita cea mai mare viteza de net si cea mai stabilia conexiune, de exemplu daca sunteti conecatti cu patru dispozitive, iar unul din ele are nevoie sa descarce ceva, acela va beneficia de cea mai mare latime de banda disponibila.

Cum au mers?

Am testat cele doua echipamente impreuna si au functionat fara probleme, in conditiile in care mai avem in birou inca doua routere WiFi si alte retele din imprejurimi, asadar multe interferente. Conexiunea a fost stabila prin trei pereti, iar semnalul bate chiar si inafara cladirii.

Setarea echipamentelor este simpla si intuitiva, printr-o interfata web, astfel nu aveti nevoie de cunostinte vaste de retelistica. Odata cu evolutia tehnologiei, putem acoperi o suprafata mare cu o investitie minima, iar in viitorul apropiat vom vedea routere tot mai puternice la preturi tot mai accesibile.

Concluzie

Vorbim despre doua echipamente cinstite, „corecte”, care nu au pretentii sau functii high-end, dar care isi fac treaba bine, acoperind fara probleme suprafetele si necesitatile celor mai multi useri obisnuiti, care fac lucruri obisnuite: se uita la filme, stau pe Facebook si cauta pe Google. Ocazional mai transfera fisiere in retea intre dispozitive.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button