MORE

TEST: Noul SSD AMD R7 de 240GB in teste la Zon@!

AMD lanseaza astazi in mod oficial primele lor SSD-uri. Modelele se numesc AMD R7, si sunt disponibile in trei capacitati de stocare: 120GB, 240GB si 480GB. Aceastea folosesc cele mai noi module de memorie Toshiba, fabricate pe 19nm si sunt de tip MLC. Controllerul din aceste SSD-uri este Indilinx Barefoot 3.

Modelul primit de noi in teste are o capacitate de 240GB. Carcasa lui este metalica, de culoare neagra si cu un logo mare AMD. In cutie gasim un adaptor pentru a putea instala SSD-ul in bay-ul de 3.5 inch, un manual de instalare si o licenta pentru Acronis True Image HD, care ne ajuta sa transferam datale, inclusiv sistemul de operare pe o alta unitate de stocare. Toate modelele suporta TRIM, criptare a datelor in AES 256bit si au o garantie de 4 ani, calculata la o scriere de 30GB pe zi. Pe hartie, modelul primit de noi in test are specificatii de top, 550MB/s pentru citire si 500MB/s pentru scriere, sau 80000IOPS pentru citere si 85000IOPS pentru scriere, iar vitezele se aplica pentru fisiere 4k QD32 necomprimate.

Pentru testare am folosit platforma cu care v-am obisnuit, bazata pe un procesor Intel Core i7 4790k, AsRock Z97 Extreme 4, un SSD Adata SP920 la care puteti gasi un review AICI, si 8GB RAM tactati la 1866MHz. Ca sa vedem performantele SSD-ului am folosit Anvil Pro 1.1, CrystalDiskMark, AS SSD si Atto Disk Benchmark. Trebuie sa mentionez ca SSD-ul nu a avut sistemul de operare instalat pe el, pentru a nu afecta performantele.

In Anvil Pro 1.1 acesta a obtinut un scor foarte bun, de 4406 puncte.

AMD R7 SSD 240GB Anvil's Bench

In AS SSD acesta a reusit sa obtina o viteza de 498MB/s pentru citire si 490MB/s pentru scriere.

AMD R7 SSD 240GB AS SSD

In Atto Disk Benchmark, am obtinut cele mai bune rezultate, acesta lucrand cu date necompresate, si am avut un maxim de 552MB/s pentru citire si 525MB/s pentru scriere.AMD R7 SSD 240GB ATTO

Crystal Disk Mark este insa un benckmark care lucreaza cu date compresate, iar in acesta SSD-ul a reusit sa obtina o viteza de 475MB/s pentru citire si 515MB/s pentru scriere.
AMD R7 SSD 240GB Crystal Disk MBps

Concluzie

SSD-ul are performante foarte bune, si pe langa vitezele de citire si de scriere secventiale si 4k, acesta mai are si un timp de raspuns de doar 0.035ms, un lucru care conteaza enorm pentru lansarea aplicatiilor si incarcarea sistemului de operare. Pretul pentru varianta de 120GB este estimat in jurul a 330RON, si este, din punctul nostru de vedere, un pret mai mult decat decent pentru ceea ce ofera aceasta unitate. Pe viitor, este posibil sa vedem si SSD-uri cu interfata PCI-Express, de la AMD.

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button