Telefoane

Test: LG G2 Mini, un „mini” destul de mare

Anuntat la MWC 2014, LG G2 Mini este fratele mai mic a lui LG G2. Probabil este putin intarziata venirea lui pe piata tinand cont ca avem deja versiuni mini de la alti producatori ca Samsung Galaxy S4 mini, HTC One Mini sau Sony Xperia Z1 Compact. Acesta are un ecran de 4,7 inch fata de LG G2, care are 5,2 inch, dar performante mai slabe. Procesorul este unul Quad Core Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400 cu o frecventa de 1.2Ghz, un GPU Adreno 305, 8GB capacitate de stocare, ce poate fi extinsa folosind un card microSD pana la 32GB, si 1GB RAM. Pe partea de conectivitate avem 4G LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, un port infrarosu, NFC si un microUSB 2.0.

Ecranul are un panou IPS cu o rezolutie de 960 x 540 pixeli la o densitate de 234ppi si protectie Gorilla Glass 2. Multa lume ar fi crezut ca la o diagonala de 4,7 inchi, telefonul va avea rezolutie 1080p. Chiar daca rezolutia este mai mica, acesta are o calitate foarte buna, culorile sunt vii iar textul de pe ecran este foarte clar. Unghiurile de vizualizare sunt bune, dar culorile par putin distorsionate daca privim telefonul de jos in sus sau de jos in sus cand este tinut in modul landscape. Inca un lucru usor derajant este ca ecranul este putin prea indepartat de sticla.

Pe lateralele carcasei nu exista butoane. In partea de jos are un difuzorul si microfonul, care sunt ascunse in spatele a doua site. La prima vedere da impresia ca are doua difuzoare stereo, si intre ele gasim portul microUSB. In partea de sus avem un port IR, mufa de 3,5mm pentru casti si inca un microfon. Pe spate avem camera de 8Mpx cu autofocus si blitz LED, iar sub camera sunt pozitionate butoanele pentru volum si power, exact ca la G2 sau G Flex. In partea frontala avem si o camera de 1.3Mpx, care este capabila de filmare 720p.

Designul este unul minimalist, telefonul este placut la atingere si usor de tinut in mana, plasticul din care este facut are o calitate foarte buna, iar constructia este rigida. Capacul are o textura placuta in genul lui Samsung Galaxy S5, cu acele puncte care impiedica telefonul sa alunece din mana. Terminalul cu tot cu baterie cantareste doar 121 de grame, iar grosimea lui este de 9.8mm.

Sistemul de operare al telefonului este Android 4.4.2 (KitKat). Interfata este LG Optimus UI 3.0, foarte apropiata de interfata Android Stock, fara chestii enervante si nu ingreuneaza telefonul. Knock Code este o functie interesanta si utila: poti bloca sau debloca ecranul fara sa atingi butonul de power, trebuie doar sa bati de doua ori in ecran si acesta se deschide sau se inchide. Ca aplicatii preinstalate avem Youtube, LG Backup, Box, Think Free Viewer si Quick Remote. Daca va faceti cont pe Box.com si va logati de pe telefon cu acel cont, veti primi 50GB spatiu de stocare. Aplicatia Quick remote este una utila: iti transforma telefonul in telecomanda, si are cateva marci de televizoare suportate, printre care Samsung, LG, Sony, Panasonic si Sharp. Eu am reusit sa setez foarte usor aplicatia sa mearga cu televizorul meu Samsung. Perfecta aplicatia, daca esti intr-un magazin de electronice si te plictisesti 🙂

Pentru testarea performantelor am folosit Antutu, Qadrant, Vellamo, 3Dmark Ice Storm Extreme, Speedtest.net si ca noutate am introdus doua noi teste: SD Tools pentru masurarea vitezei de citire si de scriere a stocarii si Anomaly 2 Benchmark, ca o alternativa la 3Dmark.

In Antutu a primit un scor bun in comparatie cu Google Nexus 4, care scoate 16900 de puncte.

antutu

In Quadrant a reusit sa intreaca, dar nu cu mult, Galaxy S4 mini care are un scor de aproximativ 8200 de puncte,

qadrant

In Vellamo, are un scor foarte mic, desi paginile web se incarca destul de repede.

vellamo

In testul 3Dmark a primit un punctaj foarte apropiat de GoClever Insignia x5, telefon care este la jumatate din pretul lui G2 Mini. Prima data am crezut ca scorul mic este din cauza procesorului, dar dupa o testare pe un Galaxy Mega 6.3 care are un procesor Dual Core la 1.7Ghz si un GPU identic cu G2 Mini, am vazut ca scorul mic de datoreaza GPU-ului, in conditiile in care cu Glaxy Mega 6.3 am avut un scor de 2820 de puncte.

lg g2 mini 3dmark ice storm extreme

Viteza de transfer pe wireless este acceptabila, desi standadrul N poate mai mult.

LG g2 mini wireless speed

In Anomaly 2 Benchmark a primit un scor de 181408 puncte cu setarea pe High Quality iar in SD Tools am avut 33MB/s viteza de scriere si 141MB/s viteza de citire.

Calitatea camerei nu este de top, desi aceasta ne pune la dispozitie cateva moduri: HDR, Panorama, Continous Shot, Beauty Shot, Time Catch si Sports. Camera are Autofocus dar si Manual Focus si sensibilitate ISO de la 100 la 800. Pe timp de zi pozele arata ca la orice alt telefon ieftin, nici nu se compara cu Nexus 5 din pacate, iar pozele facute in modul HDR nu sunt chiar HDR. Detaliile la un crop de 1:1 al imaginii sunt… aproape lipsa.

LG-G2-mini-Camera-Detail

Si o poza facuta in interior.

LG-G2-mini-interior-foto

Modul Panorama se descurca bine. Puteti face panorame si pe verticala si pe orizontala indiferent daca tineti telefonul in landscape sau portret.

LG-G2-mini-Panorama

Va las pe voi sa decideti calitatea pozei in conditii de noapte. Puteti descarca poza de AICI, ca sa o vedeti la rezolutie maxima.

LG-G2-mini-Night

Bateria telefonului este buna, in timpul testelor s-a consumat 49% in aproximativ trei ore si jumtate. Dupa doua zile de utilizare normala am ramas cu 31% din baterie, cu NFC si WiFi deschise in permanenta.

Imi este greu sa dau un verdict, telefonul imi place, chiar daca am intampinat ceva probleme si mici neajunsuri, (de exemplu cand dadeam refresh la aplicatia pentru vreme am primit mesaj ca nu mai am memorie libera pentru stocare, desi mai aveam 1,2GB disponibili). Dar daca ar fi sa iau ca reper Nexus 5 (care totusi, atentie, nu este un „mini”), as merge fara doar si poate pe varianta Nexus, pentru ca este mai performant, la un pret apropiat.

 

 

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button