PC

TEST GTA 5: Sistem PC Myria AMD FX6300 + AMD R7 260

De cand a aparut GTA 5, pe Facebook am primit sute de intrebari legate de „ce configuratie este necesara pentru a juca acest joc?”, ei bine astazi va prezentam un sistem accesibil ca pret, capabil sa ruleze GTA 5 si nu numai. Myria Live v29 este compus dintr-un procesor AMD FX6300 cu sase nuclee care ruleaza la 3.5GHz dar are poate urca in boost la 4.1GHz, iar pentru racire acest sistem utilizeaza un cooler aftermarket Zalman CNPS 90F. Placa video este un ASUS R7 260 cu 1GB vRAM GDDR5, placa de baza este AsRock 960 GM-VGS3 FX, memoria RAM are o capciatete de 4GB DDR3 la 1600MHz, pentru stocare aveti disponibil un HDD Seagate de 1TB pe SATA 3 iar de alimentarea sistemului se ocupa o sursa Zalman ZM-500LX cu o putere de 500W, o eficienta de 87%, si care ofera 37 de amperi pe lina de 12v.

Desi multi considera inutila unitatea optica, acest sistem are un DVD Writer ASUS. Sistemul vine intr-o carcasa mid-tower Cooltek, care are in partea frontala un ventilator de 120mm pentru intake si pentru racirea HDD-ului. La pachet, calculatorul are incluse o tastatura si un mouse. Placa de baza AsRock 960 GM-VGS3 FX suporta procesoarele AMD pe socket AM3+ cu un TDP de maxim 95W, are doua sloturi pentru RAM DDR3 si suporta o frecventa maxima de 1800MHz si o capacitate de 16GB, adica puteti pune doua module de cate 8GB in dual channel. Ca si conectivitate motherboard-ul are patru porturi SATA 3, patru USB 2, o mufa PS2 pentru mouse si una pentru tastatura. Acest calculator vine fara sistem de operare, asadar puteti instala ce doriti pe el, iar lipsa sistemului de operare se reflecta si in pretul PC, adica mai scutiti o licenta de 500RON.

Am testat pe acest sistem GTA 5 in primul rand, dar evident nu pe detalii Ultra: setarile au fost facute asa incat jocul sa ruleze cu peste 30FPS-uri. Jocuri precum DOTA 2 sau LoL suntem siguri ca vor rula si ele fara probleme pe aceasta configuratie, asadar nu le mai testam. Rezolutia in timpul testarii pentru GTA 5 a fost de 1920×1080 pixeli. Pentru inceput am rulat jocul la setarile normale, cu optiunile de la Advanced oprite. In aceasta situatie GTA 5 a rulat cu o medie de 68 de fps-uri, un minim de 55 de fpsuri si maxim 95 fpsuri. Un rezultat excelent, iar jocul nu a avut momente de blocaj sau sacadari. Cu asa rezultate ne-am permis sa ridicam putin setarile si am pornit tot din Advanced Settings, am pus FXAA pe On si texturile pe High. Cu aceste setari jocul a avut o medie de 65 de fpsuri, un minim de 54 de fpsuri si maxim 87 fps-uri. Desi jocul arata ca necesita cel putin 2GB vRAM, placa video nu a trecut de un consum de 924MB cu ultimele setari alese. Temperatura procesorului nu a depasit 69 de grade, la fel si in cazul placii video. Deci overall, numere frumoase, spunem noi :). Deci la intrebarea: Ce configuratie imi trebuie pentru GTA 5? Myria Live v29 este un raspuns decent ca pret si performante. Asadar pentru suma de 1700Ron primiti un calculator GTA 5 ready!

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button