PC

Test: Card Adata XPG 64GB SDXC + Kingston Media Reader USB 3.0

Recent am avut o mare problema cu card reader-ul, asa ca am decis sa achizitionez altul, si m-am orientat catre un Kingston Media Reader pe USB 3.0, dar in acelasi timp vechiul card de 8GB era foarte lent si am mai achizitionat si un card Adata XPG SDXC de 64GB.

Cardul are specificatii bune: poate scrie cu 85MB/s si poate citi cu 95MB/s, suna asta bine, mai ales pentru cei care filmeaza mult. Acest card permite fara probleme filmarea 4K UHD sau 3D. Puteti filma pana la 80 de minute in format 4K la o viteza de 100Mb/s, puteti face 5740 de poze la o rezolutie de 24MPx, sau puteti filma Full HD cu 17Mb/s timp de 482 de minute, adica… vreo 8 ore!

Card reader-ul Kingston arata bine ca design, suporta toate cardurile de tip SD, MicroSD, CF sau MS/DUO. Am decis sa fac cateva teste pe computer, ca sa le impartasesc cu cei interesati. Pentru testare am folosit un fisier de 6.52GB, ATTO Disk Benchmark si 1200 de poze, care au in total 1.69GB. Toate fisierele au fost copiate de pe un SSD Adata SP920, pentru a nu limita viteza.

Am inceput testul cu copierea fisierului de 6.52GB, de pe SSD pe card, si acesta are o viteza constata de 69.9MB/s pentru scriere, iar la citire de 81MB/s. Urmatorul test a fost copierea celor 1200 de poze, care au un total de 1.69GB, si in aceasta situatie unde sunt multe fisere mici si separate, cardul a scris cu o viteza intre 33MB/s si 37MB/s, iar la citirea de pe card acesta a mentinut o viteza intre 58MB/s si 61MB/s. In ATTO Disk Benchmark, a avut o viteza maxima de citire de 87MB/s si o viteza de scriere de 72MB/s.

Speram ca va sunt de ajutor aceste date pentru o viitoare achizitie. Noi ne bucuram deja de ele, iar cardul va fi supus la multa munca de acum incolo.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button