ȘtiriTech&ITTelefoanetest

Un test de baterie între 9 telefoane flagship dezvăluie un câștigător neașteptat

Unul dintre telefoane s-a supraîncălzit la începutul testului

Britanicul Tom Honeyands, creatorul canalului de YouTube The Tech Chap, a realizat un test de rezistență a bateriei între 9 telefoane flagship. Acestea sunt iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S24 Ultra, HONOR Magic 6 Pro, Google Pixel 8 Pro, Xiaomi 14 Ultra, OnePlus 12, Zenfone 11 Ultra, Vivo X100 Pro, OPPO X7 Ultra.

Cum s-au descurcat cele 9 modele flagship în testul de baterie

Tom a supus telefoanele la o serie de activități obișnuite: rularea de clipuri pe YouTube, navigarea pe rețele sociale și gaming, toate efectuate în condiții controlate în propriul său studio. Toate dispozitivele au pornit de la o încărcare completă (100%) și setări similare, pentru a asigura corectitudinea rezultatelor.

Setări similare înseamnă că: telefoanele sunt noi cu baterii în stare perfectă de funcționare, au sistemul de operare actualizat la zi, au fost conectate doar la Wi-Fi (fără rețea mobilă), aplicațiile din fundal au fost închise și ecranele au fost setate pe luminozitate de 150 nits.

Test baterie c
captură The Tech Chap

Șase din cele nouă telefoane care participă la test folosesc platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3. Celelalte 3 sunt:

 • Google Pixel 8 Pro dispune de chip Google Tensor;
 • iPhone 15 Pro Max dispune de chip Apple A17 Pro;
 • Vivo X100 Pro dispune de chip MediaTek 9300 Pro.

Telefonul care s-a supraîncălzit la începutul testului a fost Xiaomi 14 Ultra, dar ca să nu mai pierdem vremea, iată clasamentul final al telefoanelor în funcție de rezistența bateriei:

 1. Vivo X100 Pro a rezistat 12 ore și 46 de minute.
 2. Honor Magic 6 Pro a reușit un timp de 11 ore și 31 de minute.
 3. Samsung S24 Ultra a urmat cu 11 ore și 5 minute.
 4. OnePlus 12 s-a clasat pe 4 cu 11 ore.
 5. iPhone 15 Pro Max a obținut 10 ore și 30 de minute.
 6. Xiaomi 14 Ultra a cedat după 10 ore și 23 de minute.
 7. ASUS Zenfone 11 Ultra, în ciuda unei baterii mari de 5500 mAh, a obținut 10 ore și 21 de minute. (probabil din cauză că s-a activat Gaming Mode spune Tom).
 8. Oppo X7 Ultra, deși are una dintre bateriile mai mici, a depășit autonomia lui Pixelul 8 Pro, cu 10 ore și 20 de minute
 9. Pixel 8 Pro a fost declarat „pierzătorul oficial”, încheind testul cu cele mai slabe rezultate, respectiv 9 ore și 15 minute.

YouTuber-ul a remarcat că, deși Vivo X100 Pro a ieșit învingător la rezistența bateriei, există o mică diferență în performanța generală, observată în teste sintetice, față de modelele echipate cu Snapdragon Gen 3. Totuși, în contextul unei utilizări zilnice, toate telefoanele oferă o durată satisfăcătoare de viață a bateriei, iar diferențele de performanță sunt relativ mici.

Vivo X100 Pro vine echipat cu o baterie de 5400 mAh și suportă încărcare rapidă Flash la 100W, ceea ce permite încărcarea telefonului până la 50% în doar 14 minute, conform producătorului.

Pe tine cât de mult te interesează autonomia oferita de bateria telefonului în cazul unei achiziții?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button