MORE

Teslaforeza. Sau cum va fi construit terminatorul T-1000

Tehnologia nu bate pasul pe loc si continua sa avanseze pana la punctul la care ceva ca un T-1000 din Terminator 2 va deveni o posibilitate. Bine, poate nu tocmai un T-1000, dar macar replicatii din Stargate.

Cativa cercetatori de la universitatea Rice au descoperit ceva numit Teslaforeza. Aceasta este o noua metoda prin care se pot face nano-tuburi de carbon capabile sa actioneze aproape ca nervi.

Procesul implica aplicarea unui anumit tip de camp electromagnetic in proximitatea acestor tuburi, care devin astfel polarizate si se vor alinia, formand lanturi capabile sa conduca foarte bine curentul electric.

Dupa cum puteti vedea, nano-tuburile se pot inlantui destul de eficient, conectand si alimentand doua LED-uri. In practica, pot fi folosite la construirea de circuite acolo unde nu este permisa actiunea externa.

Aplicatii numeroase ar exista, atunci cand tehnologia este dezvoltata mai mult. Masini capabile sa se construiasca de unele singure, inlocuitori pentru nervi defectati, terminatori capabili sa treaca prin gratii si multe alte lucruri ar putea fi realizate pe baza acestui gen de descoperire.

[Tech Cruch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button