MORE

Tesla X stabilește un nou record de tracțiune

Un nou record mondial a fost înregistrat recent de un automobil Tesla Model X care a tractat un avion Boeing 787-9 Dreamliner pe o pistă dintr-un aeroport din Melbourne. Momentul a făcut parte dintr-o reclamă a companiei aeriene Quantas.

În ultimele luni, pe internet și-au făcut apariția mai multe teste și provocări în cadrul cărora diferiți proprietari de Tesla X și-au împins automobilele dincolo de limite. Astfel, la începutul acestui an a apărut un moment înregistrat video în care un astfel de automobil tractează un TIR împotmolit în zăpadă, undeva în Raleigh, Carolina de Nord. În Norvegia a avut loc ceva asemănător: un Model X a tractat un semi-trailer de 43 de tone prin zăpadă și chiar cei de la Boring Company, una dintre firmele lui Elon Musk, au folost mașina pentru a trage dintr-un tunel niște vagoane a căror greutate totală însuma 250 000 lbs (cca 113 tone).

Acum a venit rândul celor de la Quantas să testeze Tesla X, întrebuințând-o într-un mod cel puțin ieșit din comun. Spotul publicitar al companiei aeriene australiene are ca scop promovarea colaborării cu cei de la Tesla Motors, dar și răsplătirea clienților care dețin un astfel de automobil prin intermediul câtorva privilegii speciale.

În afara acestei încercări la care mașina a fost supusă pe aeroportul australian și alte membre ale seriilor Model X și Model S au mai fost folosite pe alte piste de decolare pentru a lansa planoare sau pentru a asista avioane de spionaj la decolare, ceea ce arată cât de puternice, dar și cât de apreciate sunt aceste automobile electrice.

Sursă articol

Copyright imagine

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button