Tech&ITAutoRSS PaginaDeMediaTECH

Tesla va construi urmatoarea „giga-fabrica” in Berlin, Germania

Elon Musk, CEO Tesla, a anuntat astazi ca urmatoarea sa fabrica „Gigafactory” va fi plasata in Germania, in apropierea capitalei, Berlin. Stim deja de cativa ani ca Tesla incearca sa intre pe piata din Europa, doar ca nu stiam cand. Acum insa, Elon Musk a confirmat locatia fabricii Gigafactory 4.

Fabrica este numita Gigafactory 4 si va fi a patra locatie cu acest nume. Gigafactory 1 este in Nevada, USA si este una dintre cele mai mari cladiri din lume. A doua Gigafactory este mai putin cunoscuta si este plasata in apropierea metropolei New York. Aceasta se ocupa doar de productia celulelor solare si nu construieste nici un vehicul Tesla, ceea ce inseamna ca probabil n-ar trebui sa fie numita Gigafactory. Cea de-a treia fabrica este o cladire imensa localizata in Shanghai, China. Fabrica a fost finalizata inainte de termen si deja produce modelele Tesla Model 3 si Model Y pentru piata de consumatori din China.

De aceasta data, Tesla isi va copia planul care a mers atat de bine in Shanghai si il va implementa si in Europa. Noua fabrica din apropierea Berlinului va incepe productia cu baterii si coloane de distributie, alaturi de noul SUV compact al companiei Model Y, urmand ca mai tarziu sa inceapa productia sedanului Model 3.

Musk a vorbit in premiera despre locatia din Berlin la un show din Germania:

Toata lumea stie ca ingineria Germana este foarte avansata, cu siguranta. Asta este unul dintre motivele pentru care am ales sa construim Gigafactory Europe in Germania. Vrem sa cream si un centru de inginerie si design in Berlin, deoarece acest oras are o unele dintre cele mai bune lucrari de arta din lume.

Tesla spera sa produca peste 150.000 de vehicule pe an in cadrul Gigafactory 3 din China si nu avem nici un motiv pentru care sa credem ca acest numar nu va fi posibil si in fabrica germana. Anul trecut, Tesla a vandut peste 30.000 de masini in Europa. Desigur, taxele de import si alte costuri afecteaza abilitatea acestui brand de a fi competitiv si de a vinde modele si in Europa, astfel, odata cu finalizarea GF4 in 2021 sau 2022, am putea vedea o crestere insemnata a volumului de vehicule vandute pe vechiul continent.

WCCFTech

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button