Auto

Încărcătoarele Tesla Supercharger tocmai au format cea mai mare rețea publică de încărcare rapidă la peste 150 kW

Tesla începe să-și deschidă ecosistemul, astfel încât rețeaua Supercharger nu va mai fi rezervată exclusiv posesorilor de EV-uri dezvoltate de companie. Cu puțin timp în urmă, Tesla a extins faza de testare a încărcătoarelor sale, astfel încât tot mai mulți deținători de mașini electrice non-Tesla au avut posibilitatea de a încerca vitezele oferite de rețeaua Supercharger.

Succesul a fost unul imens, reprezentând totodată și roadele culese de companie după eforturile de a investi în consolidarea infrastructurii EV cât mai devreme și mai consecvent cu putință. Prin urmare, rețeaua Superchargerr a devenit „cea mai mare rețea de încărcare publică la peste 150 kW” din Europa. Și cumva, totul s-a întâmplat aproape instantaneu.

Pare că Tesla au luat cea mai înțeleaptă decizie după ce s-au lovit de critici vis-a-vis de alegerea inițială de a-și izola ecosistemul și de a oferi Superchargers strict clienților săi, în condițiile în care aproape toate celelalte rețele de încărcătoare sunt deschise publicului larg. Chiar și așa, dezvoltatorul a făcut un 180 degree turn și și-a deschis porțile șoferilor non-Tesla după o perioadă de consolidare a rețelei Supercharger. Programul de testare a început în noiembrie anul trecut, când compania lui Elon Musk a oferit zece stații de încărcare pe teritoriul Olandei. Cu ajutorul aplicației proprietare, deținătorii de EV-uri non-Tesla au avut posibilitatea de a-și alimenta mașinile prin Superchargers.

Tesla are în plan extinderea infrastructurii pe măsură ce testează modul în care șoferii non-Tesla se adaptează la noua rețea iar deținătorii de mașini proprietare vor începe să se lovească de un nou val de utilizatori, fapt care va crește demand-ul de Superchargere. Odată cu ianuarie 2022, producătorul afirmase că programul se extinsese și în Norvegia și Franța. Din februarie încolo, Superchargere universal compatibile au început să înlocuiască toate stațiile proprietare din Olanda.

Tesla Supercharger

Cel mai mare pas făcut de Tesla în această direcție este reprezentat de introducerea de și mai multe stații Supercharger în decursul săptămânii trecute în Regatul Unit, Spania, Suedia, Belgia și Austria, toate disponibile tuturor deținătorilor de mașini electrice, indiferent de model. Succesul programului i-a determinat pe dezvoltatori să spere la un viitor strălucit pentru rețeaua de încărcare electrică. Jeroen van Tilburg a precizat că feedback-ul pozitiv de pe urma testelor recente a condus la cea mai mare rețea publică de încărcare rapidă la peste 150 kW din Europa.

Având în vedere aceste aspecte, se estimează că Tesla produce la momentul actual mai multe stații de încărcare decât orice altă companie cu specific. Deschiderea ecosistemului și disponibilitatea extinsă reprezintă un avantaj masiv atât pentru producător, cât și pentru publicul larg. Este o reușită notabilă și un rezultat care se alătură eforturilor colective de standardizare a deplasării electrice.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button