AutoRSS PaginaDeMedia

Tesla retrage aproape 300 de mii de vehicule de pe piața din China din motive de siguranță

După ce au încurcat borcanele odată cu actualizările care scădeau din autonomia mașinilor sale, Tesla pare că are probleme pe piața din China, întrucât producătorul a fost nevoit să-și retragă peste 285 de mii de vehicule. Motivele se leagă de siguranța mașinilor și de modul în care Tesla adresează plângerile clienților din țară.

Astfel, sâmbăta trecută, producătorul auto a fost nevoit să ia o decizie dură, după cum menționează  The Wall Street Journal. Posesorii a peste 285 de mii de mașini Tesla au primit avertismentul respectiv din cauza unor riscuri prezentate de sistemul de navigare.

Multe dintre mașinile retrase erau produse în fabrica Tesla din Shanghai

Conform Administrației Chinei, din acest total de Model 3 și Model Y retrase temporar, 249.855 au fost produse în Shanghai, la fabrica Gigafactory Tesla, iar 35.655 de vehicule Model 3 au fost importate, toate produse în perioada decembrie 2019 – iunie 2021.

Din câte se pare, vinovatul este sistemul de navigare, care ar fi putut fi activat din greșeală, determinând mașina să accelereze pe neașteptate. Problema poate fi rezolvată prin intermediul unui update OTA (over-the-air) gratuit, iar deținătorii mașinilor nu vor fi nevoiți să le returneze.

Tesla a refuzat să ofere o explicație cu privire la cele întâmplate, dar și-a exprimat regretele pe rețeaua de socializare chinezească Weibo. În 2018, compania a semnat un contract prin care i se oferea acordul să construiască o fabrică în China, astfel luând naștere Gigafactory din Shanghai spre finalul anului 2019. Acordul acesta ar fi însemnat primul pas în îndeplinirea planului companiei de a construi anual 500 de mii de mașini în China, care se bucură de cea mai dezvoltată piață de vehicule electrice din lume.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button