AutoMORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Tesla pregateste o baterie de „un milion de mile” care ar reduce enorm costurile unui vehicul electric

Daca vorbim despre masini electrice, nu putem nega faptul ca Tesla este un nume care apare in aproape fiecare discutie. Asta se datoreaza faptului ca mereu au incercat sa vina cu inovatii in domeniu. Despre una dintre ele vom vorbi astazi: bateria care ar avea o autonomie de „un milion de mile”. Se zvoneste de ceva timp un astfel de produs si se pare ca am putea sa-l vedem pe piata spre finalul anului, sau la inceputul lui 2021. Vestea vine de la Reuters in cadrul unui raport publicat recent.

Noua batrie de la Tesla ar urma sa fie introdusa pe vehiculele producatorului si ar asigura faptul ca rezista la un milion de mile (1.609.344km) pana cand ar trebui inlocuita. Aceasta este dezvoltata in colaborare cu Conteporary Amperex Technology Co. LTD si a fost creata in mare parte de expertii lui Elon Musk din cadrul Tesla.

Cum ar ajuta aceasta baterie intreaga industrie?

Expertii spun ca bateria aceasta ar putea duce pretul per kilowatt ora la mai putin de 100$. Asta ar permite companiilor precum Tesla sa vanda masinile electrice la preturi de masini care functioneaza pe combustibil. Ba chiar le-ar putea face mai accesibile. Si General Motors incearca sa atinga acest obiectiv si lucreaza alaturi de LG Chem.

General Motors a spus luna trecuta ca noua sa generatie de baterii va folosi cu 70% mai putin cobalt, un material scump si rar care este obtinut prin minerit in conditii brutale. Si Elon Musk urmareste eliminarea completa a acestui material din baterii, iar parteneriatul dintre Tesla si CATL ar urmari fix asta.

Toate aceste detalii suna bine pentru industria auto in general, dar suntem oare pregatiti pentru trecerea pe masini electrice? Cum se va traduce asta in scenariul unei utilizari zilnice a masinii si mai important, cum ar putea piata din Romania sa se adapteze? Acestea sunt intrebari la care nu avem inca raspunsuri clare, dar se pare ca progrese sunt. Vedem statii de incarcare din ce in ce mai numeroase, reduceri acordate de stat si alte beneficii; oare suntem gata sa imbratisam tehnologia verde?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button