AutoMORE

Tesla nu se mai afla in topul vanzarilor de masini electrice in Europa de Vest

Tesla produc si vand o droaie de vehicule electrice. Unde mai pui ca vor sa-si perfectioneze si sistemul Full Self Driving pentru ca modelul pe care il conduci sa injure soferii care iti taie calea in locul tau.

Cu toate astea, statisticile arata ca Tesla nu mai sunt mai-marii vanzarilor de masini electrice in Europa de Vest. Expertul Matthias Schmidt afirma ca Tesla au acum o cota de piata de 13.5%, o diferenta teribila fata de 33.8%, cat aveau in anul 2019.

Daca Tesla se grabeau cu productia si vanzarea de vehicule electrice, alte companii progresau destul de lent. Odata cu sfarsitul lui august 2019, nume precum Renault Nissan Mitsubishi Alliance si Volkswagen Group au inceput, incet-incet, sa-i depaseasca pe cei de la Tesla.

Un motiv foarte plauzibil ar fi faptul ca Tesla este un brand singurel, care incearca sa faca fata unui conglomerat multibrand. In plus, compania nu prea se sinchiseste sa produca modele accesibile ca pret, spre deosebire de competitia care pune accent pe EV-uri entry-level. Desigur, discrepanta exista. Vorbim aici de performantele masinilor Tesla, care eclipseaza caracteristicile entry-level, dar si preturile sunt din ce in ce mai mari.

De asemenea, se prea poate ca brandurile rivale sa isi vanda masinile cu o marja de profit mult mai mica, pentru a respecta standardele de emisii de CO2 pentru autoturisme. Toate astea in timp ce compenseaza prin vanzarea masinilor bazate pe motorina sau benzina.

Ca sa echilibreze lucrurile, compania lui Elon Musk incearca sa reduca preturile EV-urilor in sucursala din Germania. Zvonurile mai spun si ca viitorul Model Y, disponibil in Europa undeva in 2021, va contribui la refacerea profiturilor Tesla si la crearea unei linii de autoturisme electrice cat de cat mai accesibile.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button