MORE

Tesla nu mai are voie să folosească termenul „Autopilot”

Germania si compania producatoare de masini electrice Tesla se pare ca sunt la cutite, dupa ce autoritatile germane au „sugerat” ca termenul de auto-pilot sa nu fie folosit de acum in colo, lucru care a adus de la sine si o serie de reorganizari.

Pilotul automat al mașinilor Tesla nu este tocmai un autopilot în adevăratul sens al cuvântului. Confuzia generată de această disonanță a fost problematică și chiar dezastruoasă pe alocuri. Ca urmare, autoritățile germane ar vrea ca Tesla să înceteze să mai folosească termenul.

Tesla s-a trezit inițial cu o scrisoare de la autoritățile germane, prin care erau rugați să specifice că funcția de autopilot nu este menită să înlocuiască  șoferul uman. Dar acum a trecut la pasul următor, guvernul cerând companiei să înceteze să mai numească funcția astfel, fiindcă nu prea este asta. Tot ce oferă este asistență pentru șofer, nu autonomia vehiculului.

Tesla momentan se apără spunând că termenul de „autopilot” este folosit exact cu același înțeles și în aeronautică, avioanele nefiind capabile să se piloteze pe cont propriu, sistemul acționând tot pentru asistarea pilotului. Mai mult de atât, un reprezentant al Tesla susține că în reclamele sale compania a fost destul de clară că mașinile nu se pot conduce de unele singure fără implicare șoferului.

Ministerul de Transporturi German a avertizat Tesla sa nu mai foloseasca termenul Autopilot pentru a defini conducerea asistata, termenul putand sa fie gresit inteles de catre un posibil cumparator.

Pe langa faptul ca spune multe despre nivelul de inteligenta al cumparatorului, care nu poate sa foloseasca un Google pentru a afla care sunt limitarile unui astfel de Auto-Pilot, Germania incepe incet, dar sigur, sa se transforme intr-o noua America, cu legi din ce in ce mai corect politice, gandite sa protejeze intelectul cetatenilor de orice fel de forma de cunoastere.

Se pare ca Ministerul Transportului German se teme ca un cumparator s-ar putea incurca in termenul de „autopilot”, asteptandu-se la un vehicul aproape automatizat, care nu necesita atentia soferului, lucru care nu este adevarat. Pe de alta parte Tesla avertizeaza cumparatorii de acest lucru, explicand ca este vorba de un sistem de conducere a masini aistat.

[Engadget]

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button