MORE

Tesla Model X a traversat Sahara!

O echipă din Croația a folosit modelul Tesla X pentru a deveni primii care au finalizat traseul Budapesta-Bamako, unul dintre cele mai mari trasee pentru amatorii de raliu din lume, folosind un vehicul electric și trecând prin deșertul Sahara.

Majoritatea când aud de mașini electrice se tem de capacitatea de autonomie a acestora. Totuși anxietatea legată de automobilele electrice nu este o problemă reală în majoritatea țărilor cu infrastructură de încărcare și navigație decentă. Exceptând cazul în care chiar nu reușești să faci niște planuri minime ale traseului, este greu să rămâi fără alimentare. Dar există încă o mulțime de locuri în care încărcarea infrastructurii sau chiar infrastructura rutieră decentă sunt inexistente.

Acesta este și motivul pentru care rezultatul realizat de „Echipa Tesla Powered by RWE” în raliul Budapesta-Bamako este cu adevărat impresionant. Membrii echipei includ antreprenorii croați Saša Cvetojević și Oleg Maštruko conducând modelul X, iar cehul Tomas Kovicka conduc vehiculul de sprijin. Luna trecută, au condus peste 8,600 km în 16 zile pentru a încheia cu succes raliul. Au documentat călătoria pe pagina lor de Facebook.

Totuși, aceasta a fost departe de a fi o călătorie cu „zero emisii”. Ca și omologii lor care acționează pe bază de combustibil, care se bazau pe realimentările de benzină, au trebuit să se bazeze parțial pe un generator alimentat de gaz pentru a reîncărca Model X. Ei spun că Model X a avut o performanță remarcabilă în aceste condiții.

Felicitări echipei. Ei au aratat că este posibil, și acum va fi mai ușor pentru oricine altcineva care dorește să încerce experiențe similare în medii dificile, pe parcurs ce atât încărcarea cât și tehnologiile vehiculelor electrice se vor îmbunătăți.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button