Tech&ITAuto

Ce mai face Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu acum patru ani?

Pe data de 6 Februarie 2018, SpaceX lansa în spațiu o rachetă Falcon Heavy care avea pe post de ornament o mașină Tesla Roadster. Au trecut patru ani de atunci, iar acum este momentul să vedem ce mai face mașina spațială și pe unde se află aceasta, alături de Starman, manechinul în costum de astronaut aflat la volan.

De la momentul lansării și până astăzi, Tesla Roadster a călătorit nestingherită prin sistemul nostru solar, înconjurând Soarele odată la 557 de zile. De urmărirea mașinii lui Elon Musk se ocupă un site numit WhereIsRoadster.com. În acest fel, am putut vedea cum Starman, împreună cu mașina electrică în care este așezat, a făcut înconjurul Soarelui pentru prima dată în August 2019. În Octombrie 2020, duo-ul manechin-mașină a zburat pe lângă Marte pentru prima dată. Până acum, aceștia au completat 2.62 drumuri in jurul Soarelui.

Tesla Roadster-ul lui Elon Musk are „la bord” nu mai puțin de 234.366.378 de mile, sau într-o unitate de măsură mai mare, 20.97 de minute lumină. Asta a fost posibil datorită top speed-ului de 6.470 km/h. Asta da record de viteză pentru o mașină electrică!

Tesla Roadster SpaceX Starman Elon Musk

Ce se întâmplă când o Tesla Roadster se prabușește pe Marte?

La momentul lansării, Elon Musk spera ca Tesla Roadster să intre în coliziune cu Marte. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește mereu cu cea din târg, un calcul realizat de astrofizicianul Hanno Rein, din cadrul Universității din Toronto a estimat că mașina se va ciocni cu Pământul, Venus sau direct cu Soarele… în circa 10 milioane de ani.

Aceste estimări par să fie acurate, întrucât mașina a trecut pe lângă orbita planetei roșii fără un impact. Mai apoi, aceasta a alunecat spre centura de asteroizi a sistemului nostru solar. Dar toată această discuție m-a făcut să ma gândesc la Starman. Cum stă singur la bordul unei Tesla Roadster și ascultă piesele Space Oddity și Life on Mars? de la David Bowie în câte o ureche, pe repeat. Sper doar că s-a terminat bateria înainte să înnebunească de la cele peste 300.000 de ascultări.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button