MOREAutoRSS PaginaDeMediaTech&IT

Tesla Cybertruck va veni cu alimentare solară

Dar nu ar trebui să vă așteptați la minuni

Când Tesla a dezvăluit mult așteptatul său Cybertruck, s-a ivit o întrebare destul de bună: „Cât mă va costa alimentarea unei asemenea namile?”. Răspunsul variază în funcție de prețul curentului electric, dar în cazuri limitate pare a fi un răsunător „Nimic.”.

Elon Musk a dezvăluit că Cybertruck va avea opțiunea de încărcare folosind panouri solare. Nu ar trebui să vă așteptați tocmai la miracole, acesta menționând că în mod standard panourile pot oferi o rază de cam 24 de kilometri după o zi de încărcare. Având în vedere că este vorba de o camionetă, nu ar fi tocmai suficient, decât dacă este folosită pentru deplasări scurte prin oraș.

Totuși, este promisă și opțiunea unor vele cu panouri solare, ce pot fi întinse pentru a mări suprafața disponibilă pentru încărcare. Asta ar urma să mărească distanța pe care o poate parcurge mașina după o zi de încărcare la 48-64 kilometri.

Tot nu este mult, dar este vorba de energie ce nu vine cu nici un fel de cost adițional și nici nu crează vreun fel de poluare, decât dacă se întâmplă ceva cu panourile și acestea trebuiesc înlocuite.

În cazul în care vă întrebați de ce Tesla n-a folosit această opțiune și pentru celelalte mașini ale sale, răspunsul este simplu. Cybertruck este masiv. Acoperișul său predominant plat este un loc ideal pentru plantarea câtorva panouri a căror efect chiar va fi simțit. Celelalte modele nu dispun de o asemenea suprafață, sau de loc de stocare eficient pentru vele cu panouri solare.

Tesla Cybertruck s-a bucurat până acum de un succes considerabil, compania primind în doar câteva zile peste 200 de mii de precomenzi, ce necesită plata unei sume inițiale de 100 de dolari.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button