AutoRSS PaginaDeMedia

Noul update pentru mașinile Tesla activează camera interioară pentru monitorizarea șoferilor pe durata modului Autopilot

Pe măsură ce tehnologia evoluează și devine din ce în ce mai inteligentă, și noi devenim mai leneși. Iar dacă nu știați, există multe filmări cu șoferi care dorm pe bancheta din spate a mașinilor Tesla, convinși că modul Autopilot are grijă de tot.

După cum bine știm, a folosi Full Self-Driving nu înseamnă că putem să numărăm oi și să adormim la volan. Da, sistemul este surprinzător de inteligent, dar are și bubele sale, bube care nu pot fi corectate decât prin vigilența șoferului. Astfel, odată cu introducerea actualizării 2021.4.15.11 pentru sistemele Tesla, camera video de deasupra lunetei va alerta șoferul în cazul în care acesta nu se află la volan, pregătit să preia controlul vehiculului, sau măcar să fie atent la drum.

Tesla nu este totuna cu somnul liniștit la volan

Adiția compensează oarecum pentru tehnologia de eye tracking a camerei din interiorul mașinilor Tesla, tehnologie pe care Elon Musk a respins-o fie din cauza costurilor, fie din cauza ineficienței. Ce-i drept, mulți deja se pun să păcălească sistemul actual al mașinilor, probabil în încercarea de a trage un pui de somn. Rămâne de văzut cum anume va consolida monitorizarea noul update, pentru că vorbim despre un mod Autopilot evident imperfect. Să vă mai zic de acea fază când o Tesla a oprit brusc la un semn de Stop reflectat în fereastra unui magazin?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button