TECH

Tesla anunță propria serie de acoperișuri solare

Din moment ce Tesla se ocupă deja cu vânzarea de baterii pentru case, n-ar strica dacă ar intra și pe piața de generare a energiei electrice pentru domicilii. Astfel, alături de SolarCity, Tesla a dezvăluit o nouă inițiativă prin care dorește să ofere publicului posibilitatea de înlocui acoperișul caselor cu panouri solare.

Nu este vorba de panouri solare care pot fi montate pe acoperiș, ci panouri integrate în acoperiș. Acest gen de soluții există pe piață de ceva vreme, însă majoritatea n-au avut un succes prea mare. Tesla și SolarCity vor să remedieze problema prin realizarea de țigle care conțin panouri solare și au un factor de rezistență mai mare ca o țiglă normală, plus un stil estetic ce ar trebui să facă produsele pe placul pieței.

https://www.youtube.com/watch?v=-mUJnKI3ipI

Pe cât de interesant ar fi acest concept, deocamdată sunt câțiva factori necunoscuți care ar putea afecta succesul acestui produs. Mai exact, nu este cunoscut prețul și nici câtă energie pot genera aceste panouri. Eficiența lor va fi mai scăzută față de panouri normale, deoarece sunt acoperite cu un film care le maschează prezența de la anumite unghiuri, cum ar fi de la nivelul străzii. Mai este și problema amplasării panourilor, unele generând foarte puțină energie dacă sunt orientate în funcție de poziția soarelui.

Tesla și SolarCity vor iniția în curând un proces de fuziune, Elon Musk sperând ca astfel să poată să împingă astfel de tehnologii pe piață mai eficient. Acoperișurile solare vor fi disponibile din vara anului viitor în SUA.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button