MOREAutoRSS PaginaDeMediaTech&IT

Tesla anunță Cybertruck

Arata ca mașina pe care o desenai când aveai 6 ani

Tesla a dezvăluit cea mai nouă creație a sa în această dimineață, Cybertruck. Aceasta este camioneta îndelung promisă de companie, ce vine cu un design foarte inedit. Unul ce te face să te gândești că au trebuit să economisească timp la proiectarea caroseriei, așa că au folosit pe cât de puține poligoane cu putință.

Chiar dacă arată ca ceva scos dintr-un joc de curse 3D din 1991, Cybertruck este pe cât de real cu putință, și vine în trei variante. Cea mai ieftină dintre ele are tracțiune pe spate, va costa în jur de 40 de mii de dolari și are o rază de 400 de kilometri, cu capacitatea de a tracta 3.4 tone. Varianta de 50 de mii de dolari poate să tragă 4.5 tone, având o rază de 480 de kilometri și tracțiune pe toate roțile, cu două motoare. Cea mai scumpă variantă variantă costă aproape 70 de mii de dolari, dar vine cu tracțiune integrală și trei motoare electrice. Asta îi permite să atingă suta de kilometri în 2.9 secunde și să miște din loc peste 6 tone, iar autonomia sa este de aproape 800 de kilometri.

cybertruck 2

Toate variantele vin cu șase locuri și pot căra 1.5 tone în compartimentul dedicat, ce poate fi acoperit pentru a spori proprietățile aerodinamice ale mașinii.

Elon Musk se mai lăuda și cu rezistența caroseriei, fiind descrisă ca o armură. Această proprietate a fost atribuită și geamurilor, Musk provocând un membru al publicului să încerce să le spargă. Contrar așteptărilor lui Musk, geamurile s-au spart.

Cybertruck va intra în producție spre finalul anului 2021, dar cei care vor varianta cu 3 motoare vor trebui să aștepte până în 2022.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button