MORE

Tesla a construit cea mai mare baterie din lume

Compania lui Elon Musk are o nouă reușită cu care se poate lăuda, construirea celei mai mari instalații de baterii din lume.

Această instalație a fost construită în Australia, într-o perioadă de nici măcar două luni, ca urmare a unui pariu făcut dintre Musk și un miliardar local. Dacă Tesla nu reușea să construiască bateria în 100 de zile, atunci costurile de producție trebuiau să fie acoperite de companie. Dar din moment ce munca toată a fost făcută în nici măcar două luni, compania a reușit să își îndeplinească foarte bine contractul pe care îl avea cu statul Australian, în valoare de cam 50 de milioane de dolari.

Instalația funcționează ca o baterie imensă conectată la un grup de generatoare eoliene, care în mod normal sunt capabile să producă 315MW de putere. Bateria poate sustine 100MW și a fost construită deoarece anul trecut infrastructura electrică a regiunii a fost defectată de o furtună. Această nouă baterie va intra în funcțiune de luna viitoare și ar trebui să compenseze atât pentru faptul că eolienele nu pot funcționa atunci când nu există vânt, cât și pentru avarierea lor din cauza factorilor de mediu.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button