MORE

Terminale Lumia cu lentile…Canon?!

Telefoanele mobile au ajuns destul de departe. De la ecranul monocromatic si durata bateriei de 30 de minute, utilizatorul se bucura acum de cele mai bune conditii cand vine vorba de convorbiri, interactiune cu internetul sau…fotografie. Fotografie unde seria Lumia inca troneaza datorita colaborarii cu Zeiss. Lentilele Zeiss si-au facut bine treaba pe terminalele celor de la Nokia (Microsoft), dar daca e sa ne uitam la un nou contract intre Microsoft si Canon, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe.

Canon stiu sa „mearga pe val”, recent incheind un contract cu cei de la Microsoft: compania producatoare de lentile si aparate foto a vazut o oportunitate unica in seria Lumia, popularitatea pozelor „cu telefonul” fiind in contiua crestere. Acordul semnat intre Canon si Microsoft le permite companiilor sa aiba acces fiecare la tehnologiile pe care cealalta le dezvolta si sa le acceseze sub forma de patent, fie ca Microsoft sau Canon aleg sa foloseasca o tehnologie sau alta, urmand sa plateasca o parte din profit pentru licentierea patentului. Pana la urma discutam despre o acoperire juridica pentru aceste companii, acestia alegand sa nu aiba probleme pe viitor, mai ales in plin razboi al patentelor, din care, pana acum cel putin, Microsoft si Canon nu au facut parte.

Un lucru este cert! Daca aceasta colaborare se dovedeste fructuoasa, telefoanele ce vor urma vor beneficia din plin de tehnologia Canon si de anii de traditie pe care acestia ii au in spate. Mai ales ca Ari Partinen, fostul expert PureView de la Nokia, tocmai a fost angajat de Apple. Cine stie, poate Microsoft are ceva mai mare in plan.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button