PC

Tenda U12- Adaptor WiFi AC1300

Ne pregatim de pentru IFA Berlin 2017, iar anul acesta nu ne va lipsi din bagajul de plecare adaptorul wireless Tenda U12. De ce acest adaptor? Pentru ca este foarte rapid, compact si are USB 3.0.

Acesta suporta standarul AC1300, el fiind dual band, reteaua de 2.4GHz avand o viteza maxima de 400Mb/s iar cea pe 5GHz poate ajunge pana la 867Mb/s, asadar avem aproape 1Gb/s, viteze suficient de mare incat putem face si stream live multicast, atat pe Facebook cat si pe Youtube.

Viteza maxima de 400Mb/s pe banda 802.11n este posibila datorita tehnologiei 256-QAM, astfel acesta reuseste sa sparga bariera de 300Mb/s cu care ne-a obisnuit 802.11n, evident pentru aceasta fucntie este necesar si un router care sa suporta aceasta functie, iar noi va recomandam Tenda AC18.

Interfata USB 3.0 ne asigura ca nu vor exista scaderi de viteza cand transferam volum mare de date, majoritatea adaptoarelor fiind pe USB 2.0. Conexiunea USB rapida ofera un timp de raspuns mai bun, astfel va ve-ti putea juca fara probleme de lag. U12 este compatibil cu toate sistemele de operare Windows incepand cu XP, de asemena este suportat si de Mac OS X 10.6 sau Linux.

Tenda U12 nu face rabat nici la securitate, adaptorul avand un buton WPS care initializeaza o conexiune securizata cu routerul, WPA sau WPA2. In pachet regasim si un cablu de extensie USB3.0 pentru a putea repozitiona oricand adaptorul. Pe langa utilizarea ca back-up pe un Macbook Pro, acesta este folosit si pe una din statiile naostre de lucru care se afla in alta camera, adaptorul descurcandu-se de minune la transferul de fisiere de mari dimensiuni intre calculatoarele din retea si NAS, spre deosebire de alte adaptoare care se blocau si necesitau restartare.

Per total suntem foarte incantati de acest adaptor, iar in acest moment cautam o solutie prin care sa combinam cele doua benzi de 2.4GHz si 5GHz, pentru a putea beneficia de intreaga banda de 1300Mb/s. Tenda U12 are un pret in jurul sumei de 110 LEI.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button