TECH

Tenda Nova Review – WiFi peste tot!

Conexiunea WiFi a evoluat extrem de mult intr-un timp foarte scurt, iar aceasta a ajuns sa depaseasca ca viteza in unele cazuri conexiunea pe cablu. In acest moment sunt milioane de produse compatibile cu acest timp de conexiune, si este practic una dintre cele mai utilizate din lume, prin urmare producatorii au fost nevoiti sa inventeze metode noi pentru a extinde aceste tipuri de retele.

Ne referim aici la extinderea retelei pentru utilizatorii de rand. Un router normal poate avea pana la opt antene si poate acoperi o suprafata destul de mare, 200-300 mp, dar sunt cazuri in care aceasta suprafata este mult mai mare si sa nu uitam de faptul ca viteza scade odata cu cresterea distantei dintre router si dispozitiv, chair daca acesta are semnal.

Aici si-au facut aparitia extenderele WiFi, dar acestea au un mic dezavantaj, deoarece lucreaza ca aparate independente iar semnalul wirelss scade cand va aflati la punctele de intersectie. Urmatorul nivel in evolutia retelelor WiFi sunt cele de tip mesh, unde mai multe routere functioneaza ca un tot unitar. Tenda Nova este o astfel de retea de tip mesh, compusa din trei routere. Odata setate aceste routere, indiferent de zona in care va aflati, la retea va aparea acelasi nume, iar cand va plimbati dintr-o camera in alta nu veti observa trecerea de pe un router pe altul.

Fiecare cub din asamblul Nova integreaza doua porturi Ethernet. Pe dispozitivul principal unul dintre porturi este primar pentru WAN iar cel de-al doilea are rol de LAN, in timp ce pentru cele doua repeatere ambele porturi au rol de LAN. Fiecare Nova dispune de cate doua antene cu o putere de 3dBi care suporta conexiune pe 5GHz si 2.4GHz. Banda de 2.4GHz ofera o viteza teoretica de 300Mb/s in timp ce pe 5GHz avem pana la 867Mb/s.

Pe langa modurile standard de functionare, Nova suporta si beamforming, iar semnalul va fi optimizat automat in functie de distanta la care se afla fiecare dispozitiv fata de router. Tenda sustine ca acest setup de trei dispozitive poate acoperi aproape 600 de metri patrati, fara ca vitezele sa fie afectate. Noua ne-a placut sistemul ca functionalitate dar si ca design. Designul este simplu, sub forma de cub de culoare alba, care se integreaza bine in orice birou sau camera de locuit. Sistemul Tenda Nova are un pret 1399 LEI, un pret cam cat al unui router bun.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button