PCTECH

Tenda Nova MW5 – Mesh WiFi accesibil pentru oricine

In zilele noastre aproape toate dispozitive au nevoie de o conexiune la internet, iar routerele wifi sunt acum nevoite sa ofera o acoperire mai mare decat in urma cu cativa ani.

Aici a aparut o problema, care a fost remediata partial de asa numitele extendere wifi, insa acestea era destul de greu de utilizat, prin urmare producatorii au gasit o alta solutie, astfel au aparut retelele de tip mesh. Tenda Nova MW5 este un dispozitiv, creeat din mai multe extendere care realizeaza impreuna un mesh.

O astfel de retea este capabila sa acopere de la 200MP in sus, totul depinzand de numarul de module existente in reteaua respectiva. Nova MW 5 vine in varianta cu doua sau trei module in pachet, care pot acoperi pana la 325MP. Evident reteaua poate fi extinsa pe viitor cu pana la sase module de extensie, astfel poate acoperi pana la 650MP si poate sustine simultan pana la 90 de utilizatori. Asadar avem o solutie ieftina wifi, care nu doar ca este performanta, dar poate fi utilizata fara probleme in mediu business, unde avem birouri pe o suprafata mare. O solutie cu un router care sa acopere 200-300MP costa 2500LEI, asadar pretul lui MW5 este foarte convenabil.

In pachet avem o baza partata care este echipata cu wifi pe 2.4 si 5ghz, o mufa LAN si una WAN de tip gigabit, iar modulul de extensie vine de asemenea echipat cu ambele benzi de wifi si o mufa LAN. Spre deosebire de Tenda MW3 sau MW6, modulul de extensie se baga direct in priza, acesta nemai fiind un modul care se pozitioneaza unde doriti. Fiecare modul dar si baza integreaza cate doua antene de 3dBi. Pe banda de 2.4GHz avem o  viteza teoretica de 300Mb/s air pe cea de 5GHz, avem o viteza teoretica de 867Mb/s.

Note MW5 suporta de asemena beamforming, iar semnalul este optimizat automat in functie de distanta la care se afla ficare dispozitiv fata de router. Noua ne-a placut acest sistem de retea wifi, mai ales ca este usor de setat datorita softului Tenda WiFi.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button