TECH

Tenda AC15 Review- Router gigabit ieftin si bun!

Tenda AC15 este un router wireless Dual Band care are un pret rezonabil pentru ceea ce ofera.

Acesta poate ca nu este cel mai bun router de pe piata, sau cel mai stilat, insa el dispune de LAN Gigabit si WiFi pe 2.4 si 5GHz, oferind o latime de banda maxima de 1900Mbps. Routerul se instaleaza foarte usor, ca restul routerelor de la Tenda. Interfata web este prietenoasa cu o multime de functii pentru control.
Pe spate avem acces la cele trei porturi LAN Gigabit, portul WAN, o mufa USB 3.0 si butonul pentru Power. Interesanta decizie de a pune doar trei porturi LAN, deoarece alte routere beneficieaza de patru porturi LAN, pe langa cel WAN.  In partea frontala avem zece indicatoare LED care ne arata starea pentru Wifi, USB, LAN, WAN si Power. Pe router avem de asemenea buton dedicat pentru fucntia WPS si on/off pentru reteaua WiFi.
Interfata de control a lui AC 15 este web-based. Aceasta ofera o multime de setari avansate, dar nu va lasati descurajati daca doriti sa il setati, pentru ca meniul este foarte simplu de utilizat. In setarile avansate aveti acces si la controlul parental, care va permite sa setati in ce zile si la ce ore sa functioneze internetul pe anumite dispozitive si evident se poate seta si la ce site-uri sa aiba acces.
Tenda AC15 sta foarte bine si la capitolul performante, pe banda de 5GHz viteza maxima fiind de 300Mbps, viteza la care se duc si routere mult mai scumpe. In concluzie Tenda AC15 este o alegere solida pentru cine doreste un router cu acoperire mare, usor de setat si care poate fi transformat si in network storage. Datorita portului USB 3.0 vitezele de transfer sunt stabile la 40MB/s utilizand un stick.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button