PCTECH

Tenda AC10U – Un router de buget excelent

Tenda AC10U este un router wireless Gigabit Dual Band care are un pret  in jurul sumei de 200LEI.

Acesta putem spune ca este un router echilibrat in raport pret/performanta. Designul  sau  este agresiv si duce cu gandul la un router pentru gaming. AC10U dispune de LAN Gigabit si WiFi pe 2.4 si 5GHz, oferind o latime de banda maxima de 1200Mbps. Routerul se instaleaza foarte usor, ca restul routerelor de la Tenda. Interfata web este prietenoasa cu o multime de functii pentru control, de asemenea avem si o aplicatie dedicata pentru telefon, de unde putem seta si controla routerul.
Pe spate avem acces la cele trei porturi LAN Gigabit, portul WAN, o mufa USB 2.0, butonul pentru Power, un buton pentru functia WPS si unul cu care putem opri rapid WIFI-ul. Interesanta decizie de a pune doar trei porturi LAN, deoarece alte routere beneficieaza de patru porturi LAN, pe langa cel WAN.  In partea frontala avem patru indicatoare LED care ne arata starea pentru Wifi, LAN, WAN si Power.
Interfata de control a lui AC10U este web-based. Aceasta ofera o multime de setari avansate, dar nu va lasati descurajati daca doriti sa il setati, pentru ca meniul este foarte simplu de utilizat. In setarile avansate aveti acces si la controlul parental, care va permite sa setati in ce zile si la ce ore sa functioneze internetul pe anumite dispozitive si evident se poate seta si la ce site-uri sa aiba acces.
Tenda AC10U sta foarte bine si la capitolul performante, pe banda de 5GHz viteza maxima fiind de 867Mbps, viteza la care se duc si routere mult mai scumpe. In concluzie Tenda AC10U este o alegere solida pentru cine doreste un router cu acoperire mare, care este garantata de cele patru antene, acesta usor de setat si care poate fi transformat si in network storage sau print server.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button