GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Tencent achiziționează majoritatea acțiunilor studioului care produce Path of Exile

Prin intermediul expansion-ului War for the Atlas, patch-urile în stil Pokemon și actualizarea Incursion cu călătoria în timp, jocul action RPG Path of Exile a făcut câțiva pași încrezători în ultima vreme. Dezvoltatorul Grinding Gear Games a anunțat recent că multinaționalul conglomerat chinez Tencent a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în cadrul companiei.

Anunțul a fost făcut pe forumul oficial al studioului, Grinding Gear Games afirmând că își va menține statutul independent și că nu vor fi „mari schimbări în modul în care funcționează„. De asemenea, afacerea nu va afecta dezvoltarea și funcționarea lui Path of Exile.

Ceea ce va avea impact, totuși, va fi numărul de personal din Noua Zeelandă. Vorbind către purtătorul de cuvânt din Noua Zeelandă, directorul executiv Chris Wilson spune:

Încercăm să creștem numărul de angajați în anul următor, de la 114 angajați cu normă întreagă la aproximativ 130. Noi planificăm să facem mai multe extinderi pentru jocurile noastre, în paralel, și cu siguranță sporirea echipei va fi cu adevărat utilă în atingerea acestui obiectiv.

Tencent este cel mai mare distribuitor de jocuri din lume, are o reputație puternică și este cunoscut pentru respectarea independenței creative a companiilor în care investește.

Purtătorul de cuvânt a mai anunțat că partea pe care o deține acum Tencent reprezintă 80% din totalul acțiunilor studioului Grinding Gear Games. Această actualizare de pe forum, pe de o parte asigură jucătorii că Path of Exile nu va adopta un model de plată pay to win, dar pe de cealaltă parte sugerează că intrarea lui Tencent în afacere ar putea genera caracteristici specifice dezvoltate exclusiv pentru China.
Cât despre ceea ce urmează, Grinding Gear Games promite extinderi multiple în acest an și cel viitor, și că dezvoltarea versiunii 4.0.0 este acum în curs de desfășurare. Această actualizare „are ca scop intrarea în beta testing la începutul anului 2020.

Poveste lungă spusă pe scurt, Path of Exile tocmai a fost chinezărit.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button