GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Tencent va cumpăra studioul din spatele Sackboy și Crackdown

Tencent este una dintre cele mai mari corporații din domeniul tech și în trecut a făcut investiții mari în gaming. Cea mai nouă achiziție a gigantului este Sumo Group, studioul din spatele unor jocuri precum Sackboy: A Big Adventure și Crackdown 3. În acest fel, încă un studio britanic ajunge în mâini străine, iar nota de plată valorează 1.27 miliarde de dolari.

Dacă totul va merge conform planului, Sumo Group va fi cel mai nou studio britanic care este cumpărat cu peste un miliard de dolari, după ce Codemasters a fost preluat de EA la începutul acestui an. Tencent deține deja 8.75% din acțiunile studioului, iar achiziția pare a fi doar o formalitate în acest punct. Oferta chinezilor va urca valoarea unei acțiuni la 513 pence, o majorare de 43% comparativ cu cei 358 pence din prezent.

Tencent reprezintă o oportunitate pentru Sumo Group

Studioul britanic este recunoscut pentru jocurile create la comandă, atât pentru Sony cât și pentru Microsoft. Însă achiziția din partea celor de la Tencent înseamnă că Sumo Group va avea susținerea financiară de care avea atâta nevoie pentru a dezvolta un IP propriu.

Nu puteam rata oportunitatea de a lucra cu Tencent. Ne va deschide noi oportunități care ne vor permite să ne lăsăm amprenta în această industrie minunată, prin moduri care până acum ne erau imposibile.
Carl Cavers, CEO Sumo Group

Corporația chinezească a început să investească bani în studioul britanic încă din 2019, iar asta a ajutat echipa să se dezvolte și să creeze jocuri precum Sackboy: A Big Adventure care a însoțit lansarea noului PlayStation 5, sau să-și ofere ajutorul în cadrul francizei Forza. Și chiar dacă Tencent nu este un nume atât de bine văzut (mai ales în Statele Unite și Europa), investițiile sale din domeniul jocurilor video s-au simțit și sunt convins că fără ele, studiouri precum Sumo Digital nu ar fi avut la fel de multe șanse.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button