Tech&ITȘtiri

Un startup a lansat un televizor gratuit, cu două ecrane, finanțat de reclame

Dacă ai căutat să îți cumperi un televizor în ultima vreme, cu siguranță te-ai lovit de o problemă destul de mare: prețul. Dacă vrei ceva decent, la o diagonală ok, trebuie să fii pregătit să scoți din buzunar la nord de 2.000 de lei (nu vorbim despre OZN-uri gen OLED sau 8K), o sumă destul de mare, pe care nu toată lumea o poate arunca dintr-un foc. Well, dacă te găsești și tu în situația asta, un startup din Statele Unite vine cu soluția.

Telly, așa cum se numește compania, a anunțat că dă gratuit nu mai puțin de 500.000 de televizoare oricui se înscrie la ei pe site. Poate te întrebi cum poate face bani o companie care își dă produsele pe degeaba. Și pot să îți răspund într-un singur cuvânt: reclame.

Practic, televizorul ăsta gratuit vine cu două ecrane: unul pentru conținutul principal (4K HDR de 55 inch) la care vrei să te uiți (meciuri, filme, seriale) și un al doilea ecran secundar (9 inch) gândit pentru tot felul de widget-uri care să îți arate vremea și scorurile la meciuri, pe lângă niște reclame. Să mai spun că între ecrane se află și un soundbar cu cinci difuzoare?

Telly este un pas revoluționar atât pentru consumatori cât și pentru firmele de publicitate. (…) Companiile de televiziune fac miliarde de dolari din reclame, dar consumatorul este nevoit să plătească atât pentru televizor, cât și pentru conținutul pe care vrea să-l urmărească. Toate astea se schimbă astăzi. Ilya Pozin, CEO Telly

Dacă toate astea sună bine și vrei și tu un televizor gratis, există o limitare. În acest moment, Telly acceptă comenzi doar pe teritoriul Statelor Unite, fără un orizont de timp până când vom vedea televizorul și în Europa. Totuși, dacă stai prin State și te tentează, mai multe informații găsești pe pagina oficială. Chiar sunt curios dacă va prinde chestia asta la o scară mai largă.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button