Știri ITHiFi-TVRSS PaginaDeMediaTECH

LG a prezentat un televizor monstru de 8 metri care costă 1.7 milioane de dolari

LG a prezentat o nouă serie de ecrane home-cinema numite Direct View LED (DVLED) cu diagonale cuprinse între 108″ și 325″, modelul cel mai mare având prețul de numai 1.7 milioane… de dolari. Și ca să continuăm seria de numere obscene, modelul de 8.25 metri (~325″) cântărește nu mai puțin de 907kg. Și dacă până acum astfel de modele erau disponibile doar pentru clienți din zona business, începând cu această generație vor fi disponibile pentru oricine are banii pentru unul.

Nu doar prețul este însă problema aici, ci și spațiul necesar pentru un astfel de televizor. Dar când îți permiți un TV de 1.7 milioane de dolari, cred că ai și o casă pe măsură (ori un card de credit de băieți mari). Tehnologia din spatele acestor DVLED-uri este pe măsura prețului: în loc să folosească panouri OLED, producătorul a optat pentru LED-uri individuale. Acestea pot crea niveluri mai bune de contrast, întrucât pixelii se pot închide complet. În acest fel, dispare și riscul de burn-in.

LG Televizor 8 metri 8K 1.7 milioane de dolari
Pentru cei „pofticioși” există și versiunea super-ultrawide.

Conceptul de DVLED nu este însă pentru oricine, iar LG le vinde sub forma unor projector-replacement. Adică elimini din ecuație un videoproiector pentru configurația ta home-cinema și mergi direct pe un ecran de opt metri și rezoluție 8K (un K d-ăsta pe metru, nu? 😀 ) și ți-ai asigurat un setup care va fi relevant și peste 10-15 ani de acum înainte. Iar la o luminozitate de 1.200 nits nu trebuie să-ți faci griji nici pentru lumina ambientală.

Aceste ecrane vin de cele mai multe ori într-un format 16:9, însă LG comercializează și versiuni super-ultrawide cu aspect 32:9 în cazul în care vrei să vezi două filme în același timp. Și ca să înțelegi cât de stupid de scump este acest produs, producătorul ți-l va livra într-o cutie (flight case) pe care o numește până și acesta „overkill„. Și după ce vezi astfel de nebunii, produse precum LG C1 după care și eu și Dan am rămas cu gura căscată nu mai par deloc atât de scumpe.

Articole asemanatoare

Back to top button