MORE

Televizoare FreeSync ar putea fi la orizont

Monitoarele high-end tind să aibă una din două funcții care permit sincronizarea perfectă a cadrelor trimise de placa video cu cele afișate de monitor. Asta permite redarea unei imagini complete, fluidă, fără artefacte de rupere sau latență. Cele două soluții se numesc G-Sync și FreeSync, iar una din ele ar putea fi în curând disponibile pentru televizoare.

Este vorba, desigur, de FreeSync, deoarece aceasta nu necesită hardware suplimentar și costisitor instalat în televizor. În cadrul conferinței aniversare prin care Radeon Technologies Group a sărbătorit un an de existență ca o divizie separată de restul companiei AMD, a fost menționată o colaborare între companie și producătorii de televizoare pentru a implementa FreeSync în televizoare. Nu s-au oferit prea multe detalii, fiind mai mult ceva ce nu trebuia anunțat acum în locul unei prezentări de produs finit.

FreeSync ar putea funcționa, fără îndoială, pe un televizor, din moment ce HDMI permite deja asta pe unele monitoare. Pe lângă un consum mai mic de energie atunci când panoul redă mai puține cadre la afișarea conținutului lent, ca un film, utilitatea sa principală ar fi la jocuri. Consolele încă nu au ceva similar cu FreeSync sau G-Sync și tare le-ar prinde bine așa ceva. Efectul de rupere a imaginii, sau „Tearing”, este destul de frecvent întâlnit la jocurile de console.

Prin coincidență atât Xbox One cât și Playstation 4 folosesc plăci video Radeon din generațiile compatibile cu FreeSync, așa că implementarea funcției la nivel hardware și software nu este o problemă pe partea de grafică. Trebuie doar ca producătorii de panouri să facă modificările necesare pentru a permite schimbarea dinamică a vitezei de reîmprospătare a ecranului.

Mai multe detalii probabil vor fi disponibile pe parcursul următoarelor luni.

[Tom’s Hardware]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button