MORE

Televiziunile Tind Tot Mai Mult Catre Online

 Am vorbit intr-o stire anterioara despre prioritatea pe care o da BBC-ul in ultima vreme mediului online si stiti ce? Nu sunt singurii! De fapt problema este mult mai larga: cum arata viitorul televiziunii?

   O mai stransa legatura cu online-ul va insemna in primul rand televiziune mai ieftina. Distribuirea programelor TV in acest mediu va slabi dominatia cablistilor si va creste competitia intre posturi. Oricine va putea alege ce ii place intre canalele TV pe internet iar concurenta va trage preturile in jos. Un alt efect ar putea fi acela ca producatorii de continut nu vor mai fi un segment intern al unui post de televiziune sau al altuia si probabil numarul caselor independente de productie va creste. Asadar productia si distributia se vor separa tot mai mult. O alta schimbare se va produce in zona organizarii continutului.

Aceasta organizare se va face in functie de subiect si nu de canal. De ce sa memorez canalul NBC Sports cand as putea da doar un click pe subiectul sport? Un alt aspect se leaga de subscriptia personala, care implica personalizarea optiunilor TV. Cu alte cuvinte iti vei putea construi propria grila de programe agregand din surse multiple continutul pe care il vrei, iar aceasta personalizare va fi completata de un pret personalizat.

Mai mult, televiziunea nu se va mai referi la ecranul mare din sufragerie ci la multiplele ecrane mai mari sau mai mici de care beneficiaza acum utilizatorul. Internetul, cloud-ul ar trebui sa iti poata oferi acum acces la programe oriunde, oricand si mai ales pe orice dispozitiv. Daca e atat de simplu de ce toate acestea nu sunt deja implementate? Pentru ca iti trebuie o infrastructura de net solida si rapida. Tehnologia insa se misca inainte si se misca repede, iar stabilitatea se va imbunatati sigur odata cu avansul tehnologic.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button