TECH

Primele imagini full-color realizate de Telescopul James Webb vor apărea pe 12 iulie

La vreo șase luni după ce Telescopul James Webb a fost lansat cu succes în spațiu, aflăm că vom avea ocazia să privim primele imagini full-color captate de telescop. Agenția Spațială Europeană precizează că setul de fotografii, alături de primele date spectroscopice vor fi dezvăluite pe 12 iulie. Este un moment important din istorie, deoarece Telescopul James Webb este momentan cel mai avansat și mai performant telescop, al cărui obiectiv suprem este să ne poarte dincolo de ceea ce am văzut și cunoaștem deja.

Telescopul a avut nevoie de câteva luni bune de pregătire înainte să se poată pune pe treabă. Acesta a trebuit mai întâi răcit pentru a putea opera la temperatura adecvată, iar mai apoi a urmat faza de calibrare și aranjarea oglinzilor. ESA, NASA, Agenția Spațială Canadiană și Institutul Științific pentru Telescoapele Sațiale s-au chinuit vreme de cinci ani să-și dea seama ce ar putea fotografia Telescopul James Webb pentru prima oară astfel încât să ofere publicului imagini excepționale, o dovadă a lucurilor de care este capabil dispozitivul.

Publicarea primelor imagini colore făcute de Telescopul James Webb ne va pune față în față cu un moment unic. Vom încremeni și ne vom minuna la o priveliște pe care umanitatea n-a mai văzut-o niciodată până acum. Aceste imagini vor reprezenta culminarea a decenii de eforturi, dedicare, talent și aspirații, dar ele vor fi doar începutul.

NASA a mai publicat în trecut niște imagini surprinse de Telescopul James Webb în primele sale faze, dar ele nu oferă indicii despre cum anume vor arăta fogotafiile full-color oficiale. După ce telescopul va surprinde imaginile așa cum trebuie, echipele de cercetători vor începe analizele astronomice. Experții vor analiza datele înregistrate de senzorii cu infraroșu de pe telescop și vor întocmi lucrări pe care le vor publica.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button