RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Telekom pariaza pe 5G și pe tot ce decurge de aici: streaming 4K, gaming si VR!

Deutsche Telekom a prezent la IFA 2018 o multime de servicii, produse și tehnologii menite să ofere publicului moduri noi prin care se poate conecta la internet și interacționa cu lumea digitală.

Telekom a demonstrat la fata locului potențialul tehnologiei 5G, oferind vizitatorilor ocazia să testeze ei insisi viteza și stabilitatea acestui nou protocol. Nu vorbim doar de posibilitatea de a descărca mai rapid continut video traditional, ci de noi forme de realitate mixtă și VR, via internet, în moduri considerate SF până acum. Iata un scenariu demonstrat la IFA: pe un balon cu aer cald aflat la Potsdam, in afara Berlinului este instalata o camera video 360, iar la Berlin, in stand, iti pui in cap o casca VR si traiesti in timp real, experienta ascensiunii din nacela balonului. Toate acestea via 5G! Sau, la fel de spectaculos, esti scanat 3D, modelul respectiv este trimis prin 5G intr-un server unde acesta este procesat, iar apoi modelul iti este intors pe tableta sau telefon pentru a putea fi miscat si modificat in timp real!

telekom ifa 2018

Compania a prezentat la IFA 2018 și un nou Smart Speaker, care va fi disponibil inițial pentru doar 1000 de clienți, cu scopul de a-l testa, pentru a-l perfecta si a intelege ce-si doresc utilizatorii de la un astfel de produs. Aceasta boxa inteligenta este capabila să preia apeluri și are integrare cu diverse alte servicii, precum cele de SmartHome. Când va fi disponibil pentru publicul larg, acest Smart Speaker va costa în jur de 150 de euro.

telekom ifa 2018

A fost mai fost demonstrata si o nouă soluție Wi-Fi de tip mesh, care permite acoperirea totala a unei locuințe cu un semnal suficient de puternic încât să poată fi vizionat un film în format Ultra HD in orice colț al casei. Alături de această soluție a venit și un router-ul Speedport Smart 3. Acesta este capabil să dirijeze eficient traficul, în așa fel încât să suporte de la filme în format 4K pana la gaming on-line. Router-ul Speedport Smart 3 va fi disponibil la prețul de 150 de euro, dar compania oferă și opțiunea de închiriere la prețul de 5 euro pe lună.

telekom ifa 2018

În cele din urmă, pentru cei care vor un router cu adevarat serios, pentru un spațiu comercial sau o casă foarte mare, există Smartport Pro. Acesta conține nu mai puțin de 12 antene, asigurând performante maxime pentru cam orice sarcină imaginabila. Prețul său va fi de 400 de euro și va fi disponibil abia în luna decembrie.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button