GamingTECH

Deutsche Telekom@MWC2019 – 5G se transformă în realitate în 2019!

Noul standard de comunicații 5G a părăsit laboratoarele de cercetare și poate fi acum experimentat! Deutsche Telekom a lansat primul joc de realitate mixta multiplayer real-time și a lansat prima rețea campus din industrie la MWC2019.

Pana in 2025 peste 30% dintre conexiunile din China, Europa si mai mult din jumatate din America vor fi cu siguranta 5G. Aparitia si implementarea acestui nou standard inseamna un pas urias in era conectivitatii, a IOT si AI. Nu este de mirare ca operatorii vor sa fie pregatiti pentru acest moment care este din ce in ce mai aproape.

Telekom@MWC2019

La MWC 2019 Deutsche Telekom a anuntat ca 5G va deveni realitate chiar in 2019. #TAKEPART este motto-ul ales de companie pentru a prezenta lumea digitală de mâine, interacțiunea dintre rețelele de înaltă performanță și o serie de aplicații digitale și exemple din ceea ce poate face rețeaua sa inteligentă 5G bazată pe LTE. Cu siguranta, clientii dar si industria vor profita din plin de pe urma noilor retele. De altfel, primele 150 de antene opereaza deja in 6 tari din Europa – Austria, Germania, Grecia, Ungaria si Polonia.

Telekom@MWC2019

Concret, cum anume se traduce standardul 5G pentru utilizatorul obisnuit?

Am vazut soluții pentru mediile industriale, noi posibilitati pentru industria auto. De exemplu, atunci cand robotii colaboreaza si comunica au nevoie de o retea puternica. La fel si in cazul sistemelor de navigatie si pilot automat de pe masinile viitorului.

Telekom@MWC2019

Cum va arata orașul de mâine? Un posibil raspuns poate fi si „”City Tree”, un filtru inteligent de aer bio care reduce particulele fine și poluarea sonoră. Mai putin praf si zgomot si cu siguranta o oportunitate de îmbunătățire a infrastructurii digitale în centrele orașelor.

Telekom@MWC2019

Noul standard 5G deschide si noi posibilități pentru ceea ce numim „Connected Life”. Împreună cu SK Telecom, compania a demonstrat experiențe spectaculoase în spațiul virtual care au permis vizitatorilor să vadă și să simtă elemente, la frontiera dintre lumea reală și cea virtuală.

Telekom@MWC2019

Si nu in ultimul rand, un mare element de atractie la standul Deutsche  Telekom de la Barcelona, gaming-ul on-line la viteze foarte ridicate cu latente scazute si date multe. Am vazut primul joc multiplayer in realitate augmentata. Impreuna cu partenerii de la MobiledgeX si Niantic, cei din urma cunoscuti mai ales pentru PokemonGo, mai multi jucatori si dispozitivele lor pot interactiona in real time, iar demonstratia multi-gamer Codename: Neon a fost facuta pe noul Samsung S10 +. Pe scurt, mai multi jucatori sunt antrenati in acelasi timp si ii vad pe ceilalti participanti la joc pe ecranul telefonului. Device-urile arata forme colorate pe podea care sunt colectate si aruncate precum mingi catre ceilalti jucatori.

Telekom@MWC2019

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button