Tech&IT

Telekom @ IFA 2017: Anunturi importante si un stand spectaculos!

Din moment ce IFA 2017 este un eveniment dedicat tehnologiei nu putea lipsi pe teren propriu un operator de servicii de telecomunicații de talia lui Deutsche Telekom.

Compania a dezvăluit, pe lângă faptul că Germania are în acest moment peste 450 de mii de kilometri de fibră optică, un parteneriat cu Huawei pentru punerea la punct a primei rețele 5G din Europa.

Aceasta va fi disponibilă în centrul Berlinului, fiind momentan un program pilot, dar unul care poate oferi viteze de peste 2Gb/s, cu latență de doar trei milisecunde. Tehnologia este bazată pe specificațiile pre-standardizate, așa că forma finală a ceea ce vom numi 5G peste câțiva ani nu a fost încă bătută în cuie. Estimarea curentă este că acest standard va fi lansat și disponibil publicului larg spre anul 2020. Dar cei care vor să încerce 5G pe propria piele vor avea această posibilitate în ziua de 12 octombrie, în Berlin.

Deutsche Telekom a mai prezentat și ceva ce compania numește CarConnect, un mod de a transforma o mașină normală într-una mai mult sau mai puțin inteligentă. Acest dispozitiv este menit pentru autoturismele produse din anul 2006 și până acum, și este în esență un hotspot capabil să conecteze funcțiile compatibile ale mașinii și orice dispozitiv din interiorul său la internet. Aparatul include un modem cu un card SIM, care în Germania oferă acces la 10GB de trafic lunari, pentru 10 euro pe lună. Asta doar pentru abonament, CarConnect în sine costând 70 de euro. Merită menționat că prețurile pentru telecomunicații din Germania sunt foarte diferite de cele pe care le știm în România.

In ceea priveste strict prezenta la IFA, Telekom a avut unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase standuri, atat indoor cat si outdoor. Inauntru au abundat spatiile de demo, in care au putut fi incercate produse si servicii, iar afara ne-am intalnit cu masini electrice si evident conectate, dar si cu divertisment VR. Tot ceea ce trebuia sa faci era sa-ti pui in cap o casca de realitate virtuala si sa-ti urci fizicul intr-un carusel pentru o experienta… ametitoare 🙂

Per total, sute de metri patrati de tehnologii actuale si viitoare, de experiente reale si virtuale.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button