Tech&IT

Telefonul modular Project Ara nu este mort, revine in 2017

Project Ara a fost un concept foarte inedit cand a fost dezvaluit cu cativa ani in urma. Un telefon modular, a carui componente sunt stocate in module care pot fi usor schimbate pentru a indeplini functii noi, care cu timpul pot fi inlcouite de variante din ce in ce mai performante. Proiectul, aflat momentan sub tutela Google, a intrat intr-un con de umbra pentru cam un an de zile, dar acum vine vestea ca Project Ara chiar va fi lansat publicului larg in 2017.

Telefonul modular nu doar ca nu este mort, dar este mai bun decat ultima varianta prezentata. Acum modulele folosite pentru Project Ara nu mai sunt separate de bucati de metal pe spatele telefonului, care delimitau foarte rigit dimensiunea unei componente. Acestea pot fi conectate in orice fel si nici macar nu necesita oprirea telefonului pentru a fi indeparate. Tot ce trebuie facut este ca in meniul de setari sa fie comandata ejectarea unei componente, iar aceasta va fi dezactivata. Instalarea uneia noi este la fel de simpla.

Google nu va realiza modulele pe cont propriu, avand o varietate de parteneri care se vor ocupa de productia unei varietati de componente. E Ink va realiza ecrane secundare, Toshiba este implicat in proiect, la fel si Sony Pictures Home Entertainment si Gotenna.

Mai multe informatii despre lansare vor fi disponibile in urmatoarele luni. Dezvoltatorii care vor sa creeze produse folosind Project Ara se pot inscrie pentru a primi un exemplar, dar cu numai cateva module.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button