TECH

Spune-mi ce telefon ai…ca sa-ti spun cine esti!

CE spune un telefon despre tine? Un studiu efectuat de cercetatorii din Australia face legatura intre personalitatea individului si smartphone-ul din dotare.

Telstra, unul dintre cei mai importanti vanzatori de smartphone-uri din Australia, a dezvoltat un experiment interesant si a cerut clientilor sai (un esantion de 1000) sa completeze un chestionar despre personalitatea și gusturile lor. In felul acesta, au construit un profil de personalitate în funcție de smartphone-ul detinut.

iPhone: utilizatorii de iPhone sunt extrovertiti și folosesc multe dintre functiile acestui telefon. Tind să fie sportivi și să se bucure de lucruri scumpe si de calitate.

HTC: barbatii folosesc cu precadere HTC. Utilizatorii HTC sunt oameni relaxati, care nu sunt dependenti zi lumina de telefoane si tehnologie.

Samsung: este folosit de oameni deschiși la noi experiențe, cu predilecție pentru jocuri și agrement. Sunt oameni atenti la cheltuielile lor.

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button